torsdag 30 december 2010

Dags att summera 2010

Januari: Jag drack te för att hålla mig varm (eller var det verkligen te?). Åkte skidor, bytte uppdrag på jobbet och var på en underbar semester på Teneriffa.

Februari: Spelade Bunco och hade hejdlöst roligt. Väntar fortfarande på att jag och kollega M ska så tummarna ur att anordna en spelkväll. Fick ett bryt över vårt strul med bygglov (vilket för övrigt beviljades till slut med rejäla kompromisser från vår sida). I övrigt jobbade jag och åkte skidor.

Mars: Skidor, skidor, skidor. Tröttnade när det blev klisterföre. Fick ett rejält bryt på det personliga planet och insåg att bättre fly än illa fäkta. Lämnade således en förening efter nio års medlemskap. Rätt beslut men oerhört sorgligt att det blev som det blev.
Bytte uppdrag igen och pendlar nu till samma ställe som maken, men utan möjlighet att kunna samåka... Förärade gymmet med en hel del besök, men det anfallet gick över.

April: Vilse i den småländska skogen efter en utflykt till Kosta Outlet. Annars var detta den stora joggarmånaden, joggade var och varannan dag, men det anfallet gick över. Fyllde år och fick en trädkoja till barnen i present. Hittade äntligen soffan till hallen som vi letat efter länge länge...

Maj: Tittade på SM-finalerna i Handboll och shoppade loss i Malmö. En härlig helg på tu man hand med maken. Orienterade en hel del och sprang Träskracet, inte bara ett varv utan två.

Juni: Sprang min första orienteringstävling. Eller nej, det var bara en öppen bana under barnens tävling, men ändå. Fylld av självförtroende åkte jag till Karlshamn för orientering och sprang bort mig inte bara en gång utan på varannan kontroll. Så gick det anfallet över. Var på världens bästa Midsommarfirande hos min kusin med resten av släkten.

Juli: Varmt, alldeles för varmt för mig. Vi åkte till Piteå och till Danmark. Cyklade som en tok, men det anfallet gick över det med.

Augusti: Cyklade lite, orienterade lite och plockade en rasandes massa blåbär. Vi fick äntligen ihop den där föräldrargruppsträffen utan barn. En kräftfest där vi i stort sett gapflabbade konstant.

September: Vi skulle på bröllop och jag hade stora problem i klädkammaren. Fick nog och tog ett hyfsat impulsivt beslut. Ett av mina bästa beslut dock. Jag gick "All-in" skulle man kunna säga och här har vi resultatet av det, so far.


(vita skärpet visar midjemåttet innan)
Gick även på funktionell träning för första gången ihop med syrran och trots träningsvärken från helvetet var det helt grymt kul och vi har troget gått sen dess.

Oktober: Träning, träning och åter träning. Typ. Jag fick veta av Pillerill att jag suger på matlagning och f-n vet om han inte har rätt.

November: Rev farstukvisten för att grävaren skulle komma och påbörja vårt utbygge/ombygge. Vi väntar än... Åkte till Jönköping på "fortbildning" med Knyttekollegan. Tittade på Mia Skäringers show och shoppade loss. Jodå, shopping är mikrolycka i en liten ask! Avslutade november med att åka till Teneriffa. En resa vi aldrig kommer glömma.

December: Joggade på Teneriffa och njöt av hur lätt det var. Vabbade för Prickerill. Åkte skidor och skottade snö.

Det var mitt år det. Hur var Ditt?

Hoppsan, vad hände?

Varje år blir jag lika förvånad. Va, är det redan nyår? Precis som om min hjärna inte fattat att det bara är en vecka mellan jul och nyår.
Ska knåpa ihop en liten årsredovisning tror jag. Tänkte föreviga några saker först, men lilla kamerans batteri var slut, likaså systemkamerans. Mobilen var helt tyst och stilla. Så jag återkommer när batterierna är laddade. Får nog ladda mig själv med en kopp te också kanske.

tisdag 28 december 2010

Dagens chock

Kom till jobbet och fick en chock idag. Grannen bredvid i landskapet hade helt bytt skepnad.
För att citera en annan kollega sa: han gick från uteliggare till brat över natten.
Långt halvovårdat hår klippt till en snygg frilla och 4 cm skägg ansades ner till 4 mm. Men jisses vilken skillnad!
Lite fuskigt det där att karlar kan laborera med skägget så, sa jag högt. Fick genast tillbaka att vi kvinnor minsann har lite mer att leka med: klänningar, kjol, stövlar, klackar, smink, håruppsättningsgrejer och smycken.
Okej då, jag ger mig. Men ändå?

Gillar ni skägg? Vilken är den optimala längden?

måndag 27 december 2010

I afton trött

Måndag igen.
Tillbaka till jobbet, tillbaka till nyttiga vanor.
Det tar på krafterna, haha, så jag somnade som en gris när jag nattade Pillerill. Han väckte mig när han skulle på toa.
Sitter i soffan och tyar inte annat. I afton trött.

Är ni lediga eller har ni också haft måndag hela dagen?

söndag 26 december 2010

Bra att ha


Nån gång ska det väl vara bra att ha en onödigt stor trädgård, eller?

Eget skidspår, det är grejer det! Längdskidetokiga Nipe herself, tog på sina gamla breda Karhu från början av 80-talet och spårade till barnen. Skruttafis körde ett varv utan att tappa humöret, vilket inte hör till vanligheterna alls. (Den däkungen har ett tålamod som är kortare än kort, hon brås på mor sin...) Pillerill åkte två varv utan att tappa humöret, vilket var förvånande med tanke på att han dök med näsan före i snön några gånger.

lördag 25 december 2010

Moteld

Den perfekta motelden mot knäck, fudge och juleskinka i ofantlig mängd, stavas F-I-S-C-H-E-R.
En mil på längdskidorna i vinterskrudad skog, det laddar hela kroppen (och knoppen) för kvällens julbord.
Hur har ni det idag då?

fredag 24 december 2010

Huvet upp å fötterna ner

En Eeze och en tupplur senare var jag fit for jul igen.
Har gjort lite julgodis ikväll. Nyttigt julgodis. Just ordet nyttigt framför godis gör att man blir misstänksam, eller hur? Kan det verkligen vara gott?
Jodå, det var det.
Favoriten var givetvis den jag bara gjorde en halv sats av - Aprikos och kokosbollar med apelsinsmak. Recept hittar ni här. Det räcker nog med hälften av smöret, tror jag.
Sen gjorde jag Amarettobollar också, men de har jag inte smakat än, bara Amaretton ;)

Ha en alldeles förträffligt GOD JUL!

torsdag 23 december 2010

Jahaja!

Nu fick jag nog förklaringen till humöret igår. Migrän. Så himla bra tajmat eller? Silverräven, Skruttafis och Pillerill har gett sig ut på värsta suicide-uppdraget idag: Leksaksaffären, Kappahl, Systemet, Maxi och Återvinningscentralen. Under tiden var det tänkt att jag skulle städa hela huset och skotta fram trappan ner till källaren (julesnapsen vet ni).
Nu sitter jag här istället och kan inte så mycket annat. Borde vila, men kan inte.
Men humöret är i alla fall bättre än igår. Lite migrän är inget att gråta för. Det går ingen nöd på mig.

onsdag 22 december 2010

Merry fxxxing Christmas


Är ni i julstämning?
Inte jag. inte det minsta. Bara sur och tvär. Och allmänt folkilsk. Mest på Silverräven, Skruttafis och Pillerill.
Varför? Vet inte riktigt. Jag bara är Häxan Surtant in person just nu.

Sen blir det ju liksom inte bättre av en dag på jobbet med alldeles för lång lunchrast som grävde ett stort hål i plånboken (en ny dator, för den gamla ligger som fisk vid ytan och kippar efter andan). Mathållningen idag har varit under all kritik, för sällan och för mycket. Det rubbar mina cirklar. Maten just nu är A och O, har insett hur mycket den styr i mitt liv. Så en dag som i dag har varit allt annat än bra för blodsocker och humör.

Allt som kan tetas med mig, gör just det. Ja, jag ska inte rada upp alla oförätter som livet gjort mig idag, men nämnas kan följande:
Jag tvingar mig ut i förrådet för att hämta jullådan för att se om det kan väcka nissen inom mig.
Får kryssa ut från förrådet genom slagfältet av allt som inte står där det borde. Då fastnar lådans ena lock i nåt och smäcker till mig på läppen.

Det sitter dessutom en fetstor spindel i tvättstugan där jag svärandes går förbi. Jag hör hur han hånskrattar åt mig.

I morgon är en annan dag. Hoppas jag.

Till råga på allt ser jag nu hur förbannat gammal jag ser ut på kortet. Piss
Update: Nämen, näää, jag ser verkligen inte sån ut. Jag ser ju helt skrovlig ut på bilden. Det kommer bildbevis på motsatsen en annan dag.

måndag 20 december 2010

Det straffar sig

Dubbelpass skidor i går. Det straffar sig idag, träningsvärk grande mellan skulderbladen upp i nacken. Kan iofs ocksa ha att göra med att jag fick slåss om kudden inatt med en kontaktsökande Pillerill.
I och för sig trevligt med både skidorna och kuddkriget, men aj vad ont det gör.

Har ni snö förresten? ;)

söndag 19 december 2010

Inge bra

Så här i juletid är det synd att jag suger på paketinslagning.

(på bilden: här blev det faktiskt över all förväntan. Paketen är till LindaLottaPusing som fyllt år)

lördag 18 december 2010

Våga vägra julstress

Jag vägrar!
Totalvägrar att stressa inför faktumet att julen är mindre än en vecka iväg. Tänker inte ligga sömnlös för att vi bara köpt två julklappar än så länge. Det finns ingen anledning att stressa ut i julhandeln denna helgen för att knö med alla andra runt sillburkar, skinka och paketinslagningsdiskar.
Nej, det får vara till nästa vecka. Jag tyar ente!
Denna helgen vill jag pussla, åka skidor, njuta och bara hålla händerna för öronen och som ett mantra upprepa: Bingolingo, bingolingo.

Julstressen kommer förr eller senare, jag föredrar senare tack.

fredag 17 december 2010

God Hjul

Det går en reklam på TV från Volkswagen.
Sista bildrutan är svart med loggan och med texten:
Volkswagen, Das Auto.
Igår läste vi det som: Volkswagen, Kass Auto.

På vägen hem igår, på en rastplats efter Prickerills kissepaus, behagade vår lilla Golf att lägga av. Kaputt.
Så lägligt, för timmen innan hade jag kört den med pappa som passagerare och han hade frågat mig om vi var nöjda med den. Går som en klocka, svarade jag...
Ännu mer lägligt med tanke på att det lackar mot jul och vi inte köpt en endaste julklapp och vi ännu inte hämtat oss från Teneriffabaksmällan.

I dag ringde bilverkstan och meddelade att vi hade haft en rackans tur. Kamremmen var helt trasig och det var på det berörda håret att inte motorn rasat. Pust. En inte helt rolig utgift att byta en kamrem, men i jämförelse med ett helt motorbyte så är vi bara glada.
Undras om maken köpte nån trisslott idag, det hade kanske varit befogat?

tisdag 14 december 2010

Nipes nostalgi, del 10


Några år under barndomen lussade vi i byn. Ja, vi det betydde jag och LindaLottaPusing. Kanske inte det längsta lussetåget i mannaminne, men byns invånare var inte många de heller, så det blev väl proportionerligt.

I byn bodde på denna tiden bara äldre människor, utom vår familj då, så mamma och pappa ska ha all heder för att de kom på den här idén. Om jag var gammal och bodde i en liten stuga mitt i mörkaste smålandsskogarna, ja då skulle jag nog verkligen tyckt att två lucior, knappt en tvärhand höga, hade lyst upp ordentligt i vinternatten.

Nu kan jag inte längre komma ihåg hur många år vi lussade, eller om det var i fler hushåll än de tre närmaste.Inga foton har jag heller vad jag vet. Men jag kommer vissa besök, starkare än andra. Hos Törnkvistas var det alltid ganska kallt och de bjöd på godis med tveksamt bäst-före-datum. Men deras glädje över besöket, den gick rakt in i hjärtat på oss.

Hos farmor fick man följa med ut i glasverandan, där hon förvarade julgodiset. Kylan, rimfrosten på rutan och smaken av hennes ischoklad, alla detaljerna sitter väl inristat i mig. Låt mig aldrig tappa den minnesfilen.


Vilka minnen har Du från barndomens lussefirande?

måndag 13 december 2010

Pillerill goes Prickerill

Så där ja, nu var det Pillerills tur att bli prickig. Än så länge bara några stycken, vi får se hur många det blir.

fredag 10 december 2010

Straff enough

Inte nog med att utbygget/ombygget är rejält försenat pga slö grävare och massor med snö, det är rackarns så kallt på golvet också. Är inte det straff nog? Måste jag gå runt här och se ut som Iprenmannen hela vintern också? Tur att tofflorna inte är blå...

torsdag 9 december 2010

Semestern i bilder


Il fait pleu

Titta, berg!
Ett bra beslut, att stanna på ett café vid havet och bara njuta lite.

Lycklig Pillerill

Vattenrutschfantasterna

onsdag 8 december 2010

Men, alltså...

Här är ju kallt. Skitkallt. Jag har frusit konstant sen vi landade i måndags.
Kom tillbaka Teneriffasemestern! Allt är förlåtet!

tisdag 7 december 2010

Lite sött, lite salt

Hm, vet inte riktigt hur jag ska sammanfatta semestern riktigt.
Detta året blev det av olika skäl Teneriffa två gånger. Förra gången var det liksom hur bra som helst.
Denna gången blev det liksom... annorlunda på vissa punkter.
Men misslyckad ska jag inte påstå att den var. Viktar jag minus och plus, blir det plus i slutänden ändå. Nej, nej, inte misslyckad alls, man får välja att skratta åt småstrulet, för det är precis vad det var - småstrul.
Here we go, I give you the Teneriffasemester, also known as Semestern som Gud liksom inte rikigt hade tid att bevaka hela tiden:

Söndag: Utresa: steg upp kl 02.00, bara det är ju en bra start. Precis innan vi kommer fram till Sturup säger Skruttfis att hon mår konstigt, lite ont i huvudet. När vi ska checka in, säger hon att hon mår illa. Efter säkerhetskontrollen går hon raka vägen till toa och kräks. Bra start. direkt efter mår hon dock prima och vi tror det bara är resfeber.
Framme på Teneriffa är det mulet och lite regn. När vi sitter på en restaurang nere vid havet börjar det regna så att det forsar in vatten på golvet.

Måndag: Det blåser utav bara f-n och regnar. Åskar gör det också. SMS från Fritidsresor säger att det utfärdat stormvarning och att man uppmanas hålla sig inomhus. Barnen leker på lekland bredvid hotellet, kompis A mår skit bokstavligt talat och sitter på rummet. Jag går i en regnpaus till ett shoppingcenter och blir kvar där länge, för det regnar så det är omöjligt att ta sig tillbaka.
På kvällen lyckas vi pricka in dagens enda regnfria timmar när vi går ut och äter. Natten regnar, blåser och åskar det konstant.

Tisdag: På morgonen ser vi för första gången att vi faktiskt har en massa berg som utsikt, de var bara en grå massa innan. Det var ju trevligt. Vi ser också att Skruttafis har 4 utslag på kroppen vi inte känner igen. Det var ju mindre trevligt, eftersom vi snart misstänker vattkoppor. Vi badar lite vid havet, men det är alldeles för höga vågor för barnen.

Onsdag: Nu har hon inte 4 prickar längre, utan massor. Vattkoppor var det ja. Skruttafis håller ändå humöret någorlunda uppe, trots att hon inser att semestern inte blir som väntat. På kvällen ramlar kompis G med sonen under en lek och G slår axlen ur led i fallet. Så där står vi på en trottoar på Teneriffa och drar den rätt igen. En man som drar en annan i armen, medan två kvinnor håller emot, det måste sett skumt ut.

Torsdag: Skruttafis är lessen. Det kliar och vi inser att vi nog måste ha lite antihistamin. Läkarbesök, prat med försäkringsbolag och resebolag. Läkaren upplyser oss om att vi nog kan ställa oss in på att inte åka hem på söndagen som planerat. Resebolaget upplyser oss om att Skruttafis inte är välkommen vid poolområdet, fast det visste vi ju redan.

Fredag: Vi går till havet och håller Skruttafis borta från folk, tur att det är lågsäsong just nu.
Skruttafis får kramp i handen och mamman från panik. Ingen fara alls, men jag inser att jag nog är inte så cool som jag tror... Annars en helt OK dag.

Lördag: Vi börjar med besök hos läkaren som oväntat ger oss ett Fit for Flightintyg. Minuten efter berättar sköterskan att det är flygstrejk...

Söndag: På morgonen ringer pappa och säger att vårt flyg inte har lämnat Sturup än, så vi är minst 10 timmar försenade. När jag går in till kompisar A&G för att meddela detta, öppnar de dörren med orden: Välkommen till familjen Samonella.
Deras äldsta son har kräks sen arla morgonstund.
Vi bussas till flygplatsen för att checka in, det är vi inte ensamma om direkt. Därefter får vi vänta utanför en timme men blir sen körda tillbaka igen, fast till ett annat hotell. Där får vi mat och badar i poolen, ibland är man tacksam för att man åker charter och inte på egen hand.
Ytterligare försening, så planet lyfter 12 timmar försenat. Väl på Sturup får maken skotta fram bilen.

Nä, inte misslyckad, bara en aning händelserik.

söndag 5 december 2010

Ny gren?

Simhopp?


(kolla in Skruttafis längst till vänster)

lördag 4 december 2010

Tolkning


Buskul, tolkat av en fyraåring.

torsdag 2 december 2010

Istid


Kallt, eller vad?

Ge mig era bästa tips på hur man tinar upp en frusen kropp.