tisdag 30 augusti 2011

Vem släckte lyset?

I godan ro satt vi och jobbade idag, när det helt plötsligt blev väldigt tyst och stilla. Någon annanstans i stan var det nåt som inte längre ville fungera. Nånting som i vanliga fall distribuerar ut el.
Vad gör man när man inte kan jobba längre. Jo, man går och tar kaffe. Nä, det gör man inte alls, just det ja.
Men man kan ju alltid ta tidigt lunch. Nä, det är ju inte så gott med kall mat.
Men man kan ju alltid gå till restaurangen och äta. Nej, just det ja...

Jahapp.

Tur att man har kollegor att snacka skit med.

(sen hade jag faktiskt precis fått en utskrift att korrläsa också)

söndag 28 augusti 2011

Helgen med tre ord

Städa
Baka
Äta

torsdag 25 augusti 2011

Tio år minsann

Hurra idag för mig och Silverräven!

tisdag 23 augusti 2011

Äsch då

Vad är det för mening att springa runt i skogen i 53 minuter? Över stock och sten, under taggtrådar, över stenmurar, hoppades från tuva till tuva i kärr? Varför gör man så egentligen? Varför svettas man floder och tar ut sig fullständigt?
Säg vad är det för vits med det, när man ändå lyckats med bedriften att stämpla fel på FÖRSTA kontrollen?

Så retligt.

söndag 21 augusti 2011

Morgonvy

Att hitta det här utanför tältet på morgonen. Guldkant.

Ja, varför inte liksom?

Popcorntillverkning ute i det fria.

lördag 20 augusti 2011

Första veckan

Så har man då jobbat en vecka. Den där första veckan efter semestern ni vet. Hrm, intressant.
Man märker att vissa saker är ristade i sten, medan andra saker definitivt har att göra med mitt eget sätt att bemöta saker och ting.

På fikarasten hade vi ena dagen ett intressant samtal om det här med sociala medier. Oj, vad det är provocerande tydligen. Som ensam runt bordet med ett facebook-konto fick jag höra ganska spännande sågningar av "såna som mig". Ihopbuntad med modebloggerskor och fullständiga Fejjan-uppslukade varelser blev jag på en nanosekund. Nämensnällasötadu!? Det finns väl en precis lika stor spridning av personligheter på nätet som i verkligheten eller?
Någon tyckte att sociala medier var tidsslukande och hur kunde man bara lägga sin tid där? Han lovade att om han som småbarnsförälder fick tre minuter över nångång lovade han att skaffa Facebook. Nästa samtalsämne handlade om hur bra nån serie på TV var... Alla gör vi val, eller hur? Han kollar på TV på sin lediga tid, jag bloggar. Dessutom kan jag lova att jag bloggar mindre tid i veckan än han tillbringar i soffan. Sen kan man tillslut fråga sig om det spelar någon som helst roll egentligen? Alla gör sina egna val. Men jag sitter inte på fikarasten och trackar ner på andras. Amen på det.

Det var en lång parantes i mitt inlägg om att börja jobba efter semestern. Nästa vecka ska även barn och make tillbaka till skola och jobb. Då väntar den stora utmaningen: att komma iväg i tid på morgonen - allihopa samtidigt.

torsdag 18 augusti 2011

Minnesbild

Värd att rista in på den egna hårddisken.

onsdag 17 augusti 2011

En liten detalj bara

Hrm, man måste nog inte bara gå upp tidigare, utan även komma i säng tidigare också.

söndag 14 augusti 2011

Ojdå

Hoppsan! Enligt min kalender ska jag börja jobba imorgon?! Hur ska det gå till då? Om jag inte helt missminner mig så betyder det att jag måste gå upp i runda slängar sisådär en fyra timmar tidigare än jag gjort de senaste sex veckorna.
Vojne, vojne.

lördag 13 augusti 2011

Livet e gött

Livet e gött

Arken i parken

Arken i parken. Vi firar mammas födelsedag med en familjeutflykt hit och kollar på The Ark med flera. Sämre kan man ha det.

torsdag 11 augusti 2011

Kanske inte helt tillförlitlig

Tog en cykelutflykt idag med familjen. Ett Naturpass som måste avklaras innan 15e augusti. Alla cyklar längs de stora (nja inte alltid) stigarna och sen kutar en mamma eller en pappa ut till kontrollen och stämplar. Ett perfekt upplägg, så länge man har med lite mutkex till lille Pillerill som inte alltid har tålamodet med sig.
Cykeldatorn mäter lite som den själv vill har jag insett, förmodligen på grund av att stigarna är lite knöliga så att mätmojängen hoppar. Så för att siffernörden ska få koll på sträckan har jag även på mig mobilen med Trackern påslagen.
Men nej, om avståndet på kartan säger 600 meter, då tror jag inte riktigt på Trackern som registrerat 1,7km. Glädjemätare modell gigantos med andra ord.

tisdag 9 augusti 2011

Not a pretty sight


En förträfflig semester fick ett abrupt avbrott. Avbrott på grund av inbrott.
Den stackars blomvakten fick den otacksamma uppgiften att upptäcka det inträffade.
Inget roligt alls, faktiskt.

Vi vägrade dock att låta tjuven ta både våra värdesaker och vår semester, så efter ett hektiskt dygn för Silverräven, så fortsatte vi vår semester veckan ut som planerat i alla fall.
Nu tillbaka på brottsplatsen (rent bokstavligen då), så sitter vi här med våra listor till försäkringsbolag och polis. Inte helt lätt ska jag säga er. Hur såg de där smyckena ut egentligen? När köpte vi den lilla bärbara datorn? Tur att vi hade bättre koll på våra papper än vi faktiskt trodde.

söndag 7 augusti 2011

Ett litet inhopp bara

Tillbaka lite tillfälligt bara, sommarlovet fortsätter nog annars en liten stund till.
Idag har vi lite tur i oturen minst sagt: ibland är väldigt bra att spara på gamla "viktiga papper"...
Förklarar mer längre fram.
Tjingeling igen!