tisdag 26 februari 2013

Ambivalens

Snacka  om kontraster!  Skidspåret igår och idag med barnen. På lördag är det vårpremiär för orienteringstävlingarna. Vinter eller vår? Vår eller vinter? Lite av varje verkar det som.

torsdag 21 februari 2013

Oh oh, orientering - del 4

Tre veckors bortavaro från nattorienteringen. Man glömmer lätt på tre veckor tydligen. Glömmer att det är blött, kallt och snöigt. När en av klubbens bästa löpare (typ tvåa i sin klass på O-ringen) kommenterar banan med orden: Ja, det blir nog inte jävligare än så här - ja då vet man att det nog inte bara var jag som var lite kinkig...
Blöt upp till knäna och verkligen toksist, men vad gör väl det?
Härligt att vara ute i snön i pannlampans sken och streta sig fram genom urskogen, det ska inte förnekas.

onsdag 20 februari 2013

Fadd eftersmak

Jag älskar snö. Blir alldeles lycklig av snöfall.

Men.

Snorhala vägar ger en fadd eftersmak.

måndag 18 februari 2013

Som vanligt

På jobbet sitter vi och pratar om ditten och datten när en person runt bordet hasplar ur sig en mening som liksom bara fick oss andra att tystna. En sån där klockren kommentar som osade visdom, manade till eftertanke om som lätt kunde bli ett rättesnöre att leva efter.

Tror ni jag kommer ihåg vad det var han sa?!
Nä just det.

lördag 16 februari 2013

Neugierig


Intressant sak det där med 40-årskris (eller vad man nu ska kalla det). Riktigt spännande att vända på varenda byggsten i bygget vi kan kalla jaget, för att sen analysera stenen. Hm... är det här jag? Gillar jag det här, egentligen? Är verkligen blått min favoritfärg?

Något jag i alla fall kommit underfund med är att jag är reslusten och den stora drivkraften bakom heter nyfikenhet. Jag reser inte för avkoppling, utan för att upptäcka, se och känna in. Har jag inte varit på varenda stig, sett allt  - ja, då har jag inte varit där.
Framför allt blir jag alltid väldigt sugen på aktivera mig fysiskt på våra resor. Jag vill springa, promenera, cykla, åka skidor. Upp på toppen på berget, ner i dalen, in i skogen, titta här, titta där.

Vi börjar komma dit nu. Reseplaneringen tenderar att hamna på hemsidor om vandringar, höghöjdsbanor, gondolliftar, morgonjoggstips osv. Underbart!

Just nu planerar vi hej vilt för exempelvis:
Bayern med ett bröllop, slott, höga berg, underbara släktingar, lite storstad och storslagna vyer.
Orienteringstävlingar i skogar vi aldrig utforskat
MTB-Vasan med en vecka i fjällen som ska bjuda på vattenland, vattenfall, fjällvandring och förhoppningsvis dressin-körning.

Jag längtar redan!

fredag 15 februari 2013

Herr Ober, Eis bitte!

På väg hem från fjällen insåg vi att vi brustit i vårt föräldrarskap å det grövsta.
Barnen har inte sett Sällskapsresan 2 - Snowroller.

Ikväll ska vi åtgärda felet. Popcorn i hela soffan, mysfiltar fram och sen  ska det åkas skidoooooor. I alla fall på TVn.

En trappa upp

Förkylningen har nu flyttat en trappa upp. Lämnat halsen och begett sig till näsan. Nåja, hostan är ju bra där neråt lungtrakten, men i övrigt verkar det nästan flyttstädat i halsen. Rösten fungerar hyfsat igen. Snorpapperhögen växer.

Pillerillen som inte har skola på fredagar håller mig sällskap idag. Det betyder att de där hemmafruarna från Miami blev utbytta mot Cartoon Network. Frågan är om inte fruarna varit bättre i alla fall.

torsdag 14 februari 2013

Vill ha

I vår lilla stad, finns en fantastisk heminredningsbutik, med tillhörande webshop. Det är så roligt att se att det verkar funka att driva ett företag av den sorten här i denna landsänden.
Nu pågår en tävling om presentkort härinne. Självklart vill jag ha det!

Intresseklubben

Strandad i soffan tvingas jag välja mellan utrikespolitisk debatt, hemmafruar i Miami, Malou och TV-shop och lite annat.
Hemmafruarna vann och här sitter jag och förundras. Känns som en annan planet. Där är kvinnorna smala som stickor, har långt fint hår, onaturligt fylliga läppar och män som behandlar dem som de Barbiedockor de är (play and then trash). Givetvis är de sminkade när de hoppar upp ur sängen.

Kontraster, kontraster.



onsdag 13 februari 2013

Oh, the silence

Fick inte fram ett ord i förmiddags när jag vaknade. I och för sig ingen annan hemma som skulle lyssna, men jag hade ett telefonsamtal att ringa.  Sjukanmälan kan man ta på SMS/mail, men att avboka en klipptid och ge den till nån annan, ja det kräver ju röstresurs.
Blev inte ett dugg förvånad när förra veckans stress tog sig uttryck i en hejdundrande förkylning. Men tappad röst hör inte till vanligheterna direkt. Kraxig, ja det brukar jag ju bli, men det här?

Soffläge idag med andra ord. Eller rättare sagt, med inga ord.

tisdag 12 februari 2013

Jajamensan!

Nu när skidresorna är slut och det är långt till vår, ja då kan jag ju inte motstå följande utmaning!

Häng på vettja!

söndag 10 februari 2013

Seg

En veckas uppladdning i Idre, var väldigt behövligt inför den veckan som följde. Maken kom hem, vände norrut igen för en tripp till Västerås. När han kom hem väntade kurs på jobbet med tillhörande tidsschema som inte rimmade med hämtning/lämning.
Undertecknad fick således ansvar för tvättberg,  hämtning/lämning, nattning och allt som hör till. När väl maken kom hem igen, ja då var det det där med hans kurs som inte rimmade med resten av verksamheten. Vi lägger till att undertecknad hade två dagar på jobbet med driftprov, som inte heller riktigt korrelerade med hämtning/lämning.
Som grädde på moset låg en festplanering på kvällstid. Hela veckan totalt uppbokad. Det var bara att boka av alla energipåfyllande åtgärder som yoga, träning, nattcup etc.
I går jobbade vi med festen, som var för 100 personer. I morse städade vi lokalen och därefter var det årsmöte i orienteringsklubben.
Men. Nu. Så.
Färdigt.

Seg är väl bara förnamnet just nu. Sitter och försöker få ner axlarna som varit uppdragna till öronen, försöker avgifta mig från den kaffechock som hållt igång systemet och jobbar på att andas ut.
Det blir en tidig kväll i kväll.
Imorgon är det på det igen. Utvecklingssamtal, planeringsmöte inför en grej i mars. Resten av veckan sen, ska jag banne mig ta det hur lugnt som helst och prioritera upp att ladda batterier och inte tvärtom.

fredag 8 februari 2013

Jasså, det säger ni?


Bullen då? Får den ligga på bordet?

torsdag 7 februari 2013

Nåra schyssta slajds

Hur tänker man, när man trots massivt användande av powerpoint på jobbet, åtar sig att slänga ihop "nåra schyssta slajds" till festen vi anordnar i helgen.
Ja, hur tänker man då? Man tänker nog att eftersom man ändå har vanan inne, so to speak, så kommer det ju gå så fort och smidigt.
Nej, för inte tänker man att om jag gör dessa manövreringar i programmet några hundra gånger per dag på jobbet, så blir det grymt öken att behöva sitta med det hemma också.
Nej, så tänker man inte.
Men man borde gjort det.

(man, kan i detta fallet läsas som Nipe)

(Göta Petter, vad jag är trött på det programmet)

måndag 4 februari 2013

Vinternöje

Idre, ostbackarna

Lofsdalen

Härliga vintertid.

söndag 3 februari 2013

Ski in - log out

När Nipe drar till fjälls, loggas bloggen ut.
Japp, så var det.

Tillbaka efter en veckas skidåkning i Idre. Tvättberget minner mig så härligt om berget vi susade nerför.

Jag har inte nog med superlativ för att beskriva veckan. Har inte heller nog med ord för att kunna beskriva vördnaden jag känner inför att fått uppleva skidsemester två gånger samma säsong.
Trodde att vi skulle tycka det var jobbigt att åka så många mil för två veckor så tätt inpå varandra.
Men, det var SÅ VÄRT det!