fredag 26 april 2013

Oh, oh, orientering, del 7

Sådär, nu är den premiären avklarad. Jag har sprungit min första korridor-OL.
Det var precis så roligt som jag föreställt mig. Det var inte så svår bana, orange enligt regelverket. Det betyder ungefär svårighetsgrad för 14-åringar, men det räcker när man inte är van.

Det gröna slingan på kartan mellan kontrollerna är hur jag sprang enligt GPS-klockan, med lite felmarginal. Genvägen mellan kontroll 7 och 8 var helt avsiktlig, den extra slingan hade jag varken tid eller kunskap till. Lite smått utanför korridoren innan kontroll 9 och det berodde på att jag följde efter en av klubbens gamla rävar som drog rakt genom ett massivt bestånd av halvhöga med väldigt täta granar. Det gick ju sådär, så jag fick dra mig mer ut från korridoren för att över huvud taget komma fram. Underarmarna blev rejält rivna på kuppen, så lärdomen är att strunta i att haka på andra utan ta mina egna vägval.

Tycker ni det är mycket orientering på den här bloggen just nu? Tja, just nu är det ungefär det jag sysslar med på fritiden. Som balsam för en själ med 40årskris, och en mirakelkur mot vintervadderingen runt midjan.

onsdag 24 april 2013

Oh, oh, orientering - del 6

Kan knappt bärga mig!
Imorgon är det Ol-träning med klubben. Korridorsorientering. Det betyder att allt på kartan är vitt, utom just en smal korridor (kanske 40-70 m bred i verkligheten). Så för att komma fram gäller det att hålla sig inom just den korridoren.

Spännande, spännande!

(nä, jag har inte vett nog att bli rädd för svårigheter ute i skogen, blir bara nyfiken - men mer om det i ett annat inlägg)

fredag 19 april 2013

Inte lika trevligt

I'll have whatever she's having.
Kommer ni ihåg repliken från När Harrys träffade Sally?

Det är en replik som poppar upp i mitt huvud när jag konstaterar att oavsett vad de andra i familjen fick, så fick jag samma sak. Här i familjen är vi så givmilda mot varandra att vi till och med delar med oss av magvirusen...

Reser mig igen, om är ganska långsamt. Mattheten och huvudvärken sitter kvar.

Blä

lördag 13 april 2013

Oh oh, orientering - del 5

Nu ska vi prata lyx och flärd här. Vi som orienterar vi tillbringar så mycket tid i skogen - bland tomtar och troll, knytt och knott, älgbajs och fästingar - att när vi kommer i mål vill vi bara ha det bästa.
The best of the best. Top notch.  Så bra att det till och med har ett eget uttryck: traditionella OL-toaletter.
Titta, det står till och med i tävlingens PM.

Det ska vara fräck design, väl ventilerat, miljömedvetna val av golv och tak samt framför allt vara ett ställe för socialt nätverkande.

Och som om detta inte är nog, så betyder även denna lyxighet att ingen ska behöva springa runt i skogen kissenödig. Om sträckan mellan tävlingscentrum och start överstiger 1000m, erbjuds löparna lätta på trycket även här.






fredag 12 april 2013

Hurra för mig!

Jamenhoppsanhejsanliksom! Fyrtioett blev jag idag minsann.

Sång av make och barn som väckning. Kollegor som grattar på jobbet. Finfika på rasten. GPS-klocka i paketet. Hämtat ut husvagnen. En kort runda i längdskidspåret. Indisk restaurang. Väskor som packas inför morgondagens orienteringstävling i Småland.

Näe, tror inte jag kunde haft en bättre födelsedag faktiskt!

torsdag 11 april 2013

Heja mig!

På lördag är det tre veckor sen jag drack kaffe!  Heja, heja mig! Tre dagar av helt galet mycket huvudvärk, sen försvann den fysiska abstinensen. Den psykiska jobbar jag på dagligen, fast det är faktiskt inte så jobbigt som jag trodde. Jag har slutat dricka kaffe flera gånger innan, men då har jag varit mycket mer kaffesugen än nu.
Helt otroligt egentligen vilken vanemänniska man är. Kaffet när man kommer till jobbet på morgonen och den där koppen efter maten - den sitter djupt rotad. Men som sagt, denna gången har det faktiskt inte stört mig så mycket. Däremot lockar en kopp kaffe enormt mycket direkt efter målgång på orienteringstävlingarna. Tur jag inte tävlar varje dag!

onsdag 10 april 2013

Snart

Snart, snart ser det ut så här!

Fortfarande kan man åka skidor 1 mil norr om där vi bor, tack vare en konstsnöbädd som är tjock och kompakt. Men nu känns det avlägset måste jag säga, att ta fram skidorna och åka där. Nu vill till och med jag ha vårvärme.

söndag 7 april 2013

Nya vägar

Tog en sväng till östra Blekinge idag. Ja, självklart var det orienteringstävling, vad annars?
Konstaterade dock att det var okända marker för oss, där hade vi aldrig varit innan. Tänk vad härligt ändå, att efter snart 17 år i exil här nere i ett av Sveriges minsta landskap, fortfarande har vägar kvar att utforska!

onsdag 3 april 2013

Insnöad

Just för tillfället totalt insnöad. Eller utsnöad, eller vad man ska kalla det. Enbart natur är det som gäller nu, i både teori och praktik. Är det inte styrelsemöte i Friluftsfrämjandet, så är det klubbarbete i orienteringsklubben. Och är det inte ranta runt i skogen efter kontroller, är det cykelutflykter.

Snön då? Ja den börjar ju faktiskt lysa med sin frånvaro nu. Tänk vad lite dagsmeja kan göra.