tisdag 28 maj 2013

Vardagslycka

Ett litet barn följde med till Maxi. Pantade flaskor, sjöng lite och framför allt - travade med utan några som helst sura miner. Hela resan dit och hem med glatt humör.
Att det kan behövas så lite för att få sin ömma moder att vända mungiporna uppåt igen.

lördag 25 maj 2013

Vatten, vatten, bara vanligt vatten

Om det tokregnar hela dagen, ja då kan man lika gärna gå på utflykt till ett sånt här ställe. Man kan ju inte bli mer blöt än blöt, eller hur?




































Däremot kunde man bli mer förkyld, uppenbarligen.

söndag 19 maj 2013

Oh, oh,oh, orientering - del 8

I brist på tävlingar, träningar och annat skojsigt, tog jag min förkylning under armen och gick på kurs. Banläggarkurs 1.

Eh, hrm, hoppsan. Vi tar nåt jag tror är komplicerat och komplext och sen gör vi det ännu mer komplicerat och komplext. Mycket att hålla reda på helt klart. Det var många timmar på skolbänken, men ack så intressant. Fick en stor bok med allt man behöver veta och den kommer garanterat bli läst på både längden och tvären.

Nu stundar en hemuppgift och sen ett Banläggarkort. Spännande, spännande.

fredag 17 maj 2013

Mållös

Förra veckan var vi på semester i Tyskland. Bayern för att vara mer precis.

Alltså...
När jag är med om nåt roligt, underbart och bara helt rakt genom superdupermegafuckingfantastiskt - ja då blir jag liksom bara mållös. Kan inte med ord göra det rättvisa. Så istället för att som jag vill, ge en målande beskrivning - blir det liksom ingenting.

Den här gången måste jag anstränga mig och knåpa ihop några inlägg om resan. Jag vill verkligen få ner nån form av resereportage här.

Så länge så ger jag er denna bilden, tagen från Herzogstand, med utsikt över Walchensee.

torsdag 16 maj 2013

.

Munnen rör sig, men det kommer inga ord. Jo, men det låter som om en nybliven 13årig pojke pratar.

Heshet. Inget jag brukar ha när jag är förkyld, men de senaste2  gångerna har det slagit till.

Båda barnen har flytt hemmet - en till Italien och en till mormor&morfar. Silverräven tittar på hockey. Jag behöver således inte prata med nån. Bra tycker ni kanske. Bu tycker jag.
I am a snacker, yes I am.

Nåväl. Övergående.

I övrigt var jag hos tandläkaren idag och hon hittade en gammal lagning som gått av på mitten. En fin liten spricka som sett till att Karius och Bactus fått nåt att göra där under lagningen. Najs. Billigt...

måndag 6 maj 2013

Stiltje

Här är det stiljte. Ja, på bloggen alltså. I övrigt känns det som om livet går i 180knyck. Maj månad är ju inte känd som nån slapparmånad direkt. Det är mycket som ska hända på få dagar känns det som.

Har tränat och tävlat orientering som en tok sen påsk. Njutit, svettats och haft det underbart skitigt, slitigt och förträffligt på alla sätt och vis.
Nu är det tävlingsstopp i södra Sverige för att låta djuren i skogen få sina barn i fred. Sprinttävlingar undantagna dock.
Så nu blir det stiltje även på orienteringsfronten. Tur då att man har en MTB som vill rastas.
Men först: ta hand om förkylning och bevista ett bröllop.

torsdag 2 maj 2013

Vilodag

Seg i både kropp och knopp idag. Ligger i soffan och ignorerar disken och alla grejor som inte ligger där de hör hemma. Struntar totalt i behovet av att fixa matlåda för morgondagen och vänder demonstrativt ryggen åt strykhögen.

Struntade till och med i orienteringsträningen idag... Är det vilodag så är det.

I morgon är en annan dag.