onsdag 30 april 2014

Snart!

Ska bara byta om lite först... sen ska jag ut i trädgården igen.
Nu snart är rabatten vid bilplatsen klar. Efter flera veckors jobb med den, så ska den alltså snart vara klar!
Nä, nu ljög jag nog lite. Det kommer vara kvar lite jobb - en lyktstolpe ska gjutas fast och marken runt om ska få ett täcke med betong och stenar. Men själva rabatten kommer bli klar alldeles strax.
Tyvärr har jag nog ingen före-bild. Ska leta lite. Men för att göra en lång historia kort, kan jag bara ge några ledtrådar.
Före: halv rabatt med taggig rosbuske med enormt rotsystem, kirskål, döda floxrötter, gräs, gatstenar under gräset, ofärdig mur.
Efter: hel rabatt med ormbunkar och funchia, jord utan alltför mycket ogräs, hel mur, inget gräs eller gatstenar, glad Nipe.

onsdag 23 april 2014

Teori och praktik

Just nu väldigt mycket orientering i teorin. Idag var jag på två olika klubbmöten efter varandra. Vi smider planer inför sommarens tävlingar.
I morgon ett klubbmöte till, planer ska även smidas för sommarens träningar.
Varvar detta med mycket orientering i praktiken också. Två tävlingar i helgen sprang jag och kurvbildsträning i morgon. I helgen tävling på Hallandsåsen och nästa vecka minst två tävlingar.

Älskar't !

fredag 18 april 2014

Bra start på Påsken!

Startade långfredagen på samma sätt som jag startar alla mina morgonar sen en tid tillbaka. Min gröna smoothie är sannerligen en drog jag inte har några planer på att sluta med.


I morgon är det dags för orienteringstävling i Tuthult, hahaha vilket härligt byanamn! Ska springa tävlingsklass långdistans så nästan 5 km. Så här sitter jag med lite lätt ångest och försöker stärka mig i både kropp och själ. Dricker vatten och intalar mig själv att det kommer gå bra.
Resten av påsken kommer att tillbringas på följande sätt: lite svärmorsbesök, lite trädgård, lite besök hos kompisar, lite orienteringstävling till och sist lite firande av min födelsedag i efterskott.
Hur ska ni fira påsk?

Glad Påsk på er!!

torsdag 17 april 2014

Ja just ja...

Det är ju påsk!
Har totalt glömt bort det där med påskpynt och ägg och allt.
Kanske ska ta en tur i förrådet och hämta in lite pynt i alla fall.
Äggen, hm, vad lägger man i dom istället för godis? Skruttafisan och jag äter ju inte godis, så hon blir nog inte så glad för påskägg fyllda med godis?

Hittade ett kort från 2010 från äggletning ute i trädgården. Sötlökar!

onsdag 16 april 2014

Inte riktigt vad jag väntat mig

Om man tar sig upp för ett högt berg, är kanske inte en liten minisjö med en ö det man väntar sig att finna.
Helt lagom stor för en liten söt grupp med Strövarbarn.
Fika högst uppe på berget smakar fantastiskt gott, trots att det haglar ner i kaffekoppen.

tisdag 15 april 2014

Å sen sist då?

Tja, jag har passat på att fylla år!
Firades med uppvaktning i sängen, brunch, orienteringstävling, fiskrestaurang, konditorikakor, blåbärslikör och mycket gott sällskap.
En helt perfekt födelsedag, med undantaget att mina föräldrar inte var med (men det tar vi igen en annan dag).

fredag 11 april 2014

Två premiärer!

I veckan har jag lärt mig två nya program.
På jobbet har jag tagit mina första stapplande steg i InDesign. Just nu försöker jag skapa mig ett dokument med masterpages och formatmallar (vad fasen det nu heter på engelska). Tanken är att skapa mig en mall som vi kan använda ute hos kund som ger oss fria händer att skapa själva.
Det går sakta men säkert. Inte särskilt svårt, kan man Word, Powerpoint och Illustrator har man ju mycket vunnet. Mest bara att lära sig var man hittar funktionerna. (Den här kaxigheten får jag säkert äta upp senare...)

Hemma på fritiden har jag i veckan lagt mina första orienteringsbanor i OCAD. När vi la banor som examination för banläggarkortet, använde vi oss av ett gratisprogram som heter Purple Pen.
I OCAD är det både lätt och svårt. En del saker är så obegripligt ologiskt att man baxnar (och svär).
Fick till och med ta hjälp av klubbens inofficiella supportkille för att komma vidare. Han kom hit, kollade i en minut och konstaterade att jag missat att aktivera en knapp som inte ens i min vildaste fantasi skulle behöva vara inblandad i det jag skulle göra. Nåväl, fyra banor blev det till slut.

Kul att lära sig  nya saker!

torsdag 10 april 2014

Dagens

Idag ska den här nötas in.

måndag 7 april 2014

Gräv, gräv

Gräver i trädgården. Ena rabatten vid bilplatsen behöver lite mkt kärlek. Har grävt bort alla taggiga nyponbuskar, gräs, ogräs och stora gatstenar som gömts i jorden. Har även räddat små sorgliga Flox-plantor.
Eftersom ryggen inte är min starkaste del på kroppen, blir det små korta grävpass.
Nu är grävandet klart, nu ska jag bara luka, bygga på stödmuren med stora stenblock, sätta fler kantsten, dela ormbunkar och sätta samt köpa Funchia och sätta mellan ormbunkarna. Bara...

Nåväl, förr eller senare blir det klart.

I övrigt: tja, gissa. Orientering, orientering och sen lite orientering till.

fredag 4 april 2014

Och bilen går bra?

Nä, det gör den inte.
Jo, den går bra, men rutan...
I morse var det blött på rutan så Silverräven tog till generalknepet - dra ner rutan och sen upp igen.
Dra ner gick ju bra, sen sa det krask. Rutan fastnade i neddraget läge.
Jahapp.
Så oerhört opraktiskt. Och säkert sketadyrt att laga.
Tur det är fint cykelväder idag.

onsdag 2 april 2014

Snickrat lite

Har kommit in i ett bra stim. Fixarstimmet.
Idag tog jag tag i en surdeg till, utrymmet under tvätthon i tvättstugan. Sen tvättstugan blev klar för snart två år sen, så har vi funderat och funderat på hur det ska se ut därunder på bästa sätt. Det är 96cm brett, så inga standardgrejor har funkat. Dessutom blev vi kattägare och då uppstod dessutom behovet av en kattlåda nånstans.

I några veckor har jag gått och fnulat på en mycket enkel lösning, som skulle kunna möjliggöra att ha kattlåda, hinkar och framför allt orienteringsryggsäckarna där under. Just ryggsäckarna har stört mig en hel del senaste tiden. När vi byggde ut huset med en tvättstuga och en ny stor hall, tänkte vi verkligen på ALLT, innan vi kom till skott.
Vad vi inte visste då, var att vi skulle börja orientera. Helt plötsligt har vi helt andra behov. Fyra garderober förslår inte långt när man ska härbärgera 3-4 stora stolsryggsäckar. Vi hade behövt en liten klädkammare! Too late, Nipe, too late.
Som sagt, har fnulat på en cheap-and-dirtylösning ett tag och exakt hur fnissig tror ni jag blev när det visade sig att Silverräven fnulat på exakt samma idé. Han dryftade detta i helgen som sen drog han till Paris på tjänsteresa. Kvar blev lilla frun med ett obändligt behov av att få detta fixat. Verkligen ingen avancerad lösning, men väl fungerande! (att vi inte tänkt på det tidigare? varför gör vi det så svårt för oss hela tiden?)



Så himla nöjd blev jag nu! Nu har vi en ryggsäcksplats under tvätthon, även om jag fick kompromissa med att lägga ryggsäckarna ner (och knö in...)
Mest nöjd är jag nog ändå med att jag faktiskt snickrade själv. Jag kan ju -  bara jag vill och orkar tänka till.
Kanske inte så proffsigt som om Silverräven (perfektionisten när det gäller snickrande) hade gjort det, men va fasen, det är ju bara under tvätthon. Dessutom ska där hänga ett draperi framför.
Det där draperiet blir kvällens pyssel. Nu ska jag ut och fortsätta gräva i trädgården.

tisdag 1 april 2014

Ny vana

Nya frukostvanan som är som en drog:

En näve spenat
1/2 avocado
lite citronsaft
2 dl äppelmust (eller två äpplen i råsaftscentrifugen)

Mixa ihop och njut!