söndag 30 augusti 2015

Hyfsat back on track

Jag har bestämt mig för att ge min orienteringssvacka sparken. Nu är det dags att damma av skorna och komma igång igen. Ryggen samarbetar nästan mer med mig om jag håller igång, så varför inte springa? Jogga eller tassa ska jag kanske säga. Skit samma, jag är igång! Det är huvudsaken.

I fredag var det Natt-DM i Blekinge. Springa natt, det är nåt helt annat än att springa orientering på dagen.
Allt är för det första i svartvitt, eller i alla fall i nån grågrön färgskala. Pannlampan gör att man ser bra, men inte alls lika långt bort som i dagsljus.
Det är lite läskigt, det kan man inte komma ifrån. Läskigt, men inte FÖR läskigt. Eftersom lampan sitter på huvudet, ser man aldrig mörkret tätt inpå som man gör om lampan hålls i handen.
Men det är helt magiskt! Naturupplevelsen blir mer intensiv. Det blir du och naturen på ett nästan brutalt sätt. Lite singlande snö uppifrån med, så blir man nästan religiös på kuppen.

Nån snö var det absolut inte i fredags, nej. Sprang i knälånga nylonbyxor och kort tunn tävlingströja. Det var varmt trots att jag valde de tunnaste tävlingskläderna.

Valde en Öppen 5. Fegade lite och tänkte att det kunde vara bra med en lite enklare bana.
Men det var ett tag sen jag sprang nattorientering, helt klart. Det är nästan ett år sen. Det märktes.
Virrandet till 2an hade lätt kunnat undvikas om jag hade haft vett att använda mig av kompassen. Halvvägs till 4an blev jag omsprungen av klubbens bästa D14-löpare som hade sällskap av en annan tjej. Det var de sista medtävlande jag såg på en halvtimme. Helt mörkt i skogen.
När jag sakta men säkert virrade mig fram mot 5an såg jag nåt lyse lite längre bort. Pust, då är jag inte helt själv då...
Väl i mål ser jag att det hela hade tagit ungefär så lång tid som jag befarat. Jag fick extermt mycket skogstid för pengarna och kom toksist i min klass. Härlig runda, men min egen orientering får inte riktigt godkänt.

Idag har vi tävlat igen. Sprang en Öppen 5 idag med, mest för att de inte hade nån svårare bana som inte också var längre. Kort men lite lättare, det kändes bra idag.
Nu satt orienteringen mycket bättre, men nånstans vid halva banan tog energin slut. Tvärslut. Huvudvärk och mycket tunga ben. Gick det mesta in till mål. Drog en Resorb och en hel vattenflaska, sen var jag på benen igen.
Så, lite varierat resultat i helgen, men vad gör väl det? Jag är tillbaka i skogen, på riktigt!

onsdag 26 augusti 2015

Man är som man är, tydligen

Inne på bloggen Trend och Träning hittade jag en länk till ett personlighetstest. Ett test där man klassar in människor i 16 olika personlighetstyper. Jag har gjort en större mer omfattande variant av detta testet några gånger innan, så jag tänkte att det kunde ju vara skoj att kolla igen.

Eller nej.
Alltså, det stämmer. Det gör det. Men jag vet inte, jag. Den personlighetstypen jag uppenbarligen faller in under (baserat på minst 4 tester utspritt under 15 år), är ganska ovanlig. Snäll, men lite svår. Både introvert och extrovert, men med mest dragning åt introvert. En sån där som är lite svår att förstå sig på. Tar man sig tid att lära känna en person med den här personlighetstypen, är det inga krusiduller nånstans.
Så ja, det stämmer ju. Jag har ett behov av andra människor och ett behov av ensamhet, men balansakten är lite vinglig.

Här är testet, som är fritt att testa för den som vill.

Update: Ja, och ni tänker helt rätt: va fasen gör hon en massa såna test nu? Hade inte hon en kurs i Photoshop att ta hand om?

söndag 23 augusti 2015

Roadtrip till Götet

En snabb roadtrip till Götet blev det fredag till lördag. Skruttafisan fyller snart tonåring och har hela sommaren tjatat om Liseberg. Sist vi var där var 2009, så hon tyckte det var på tiden.
När vi var i Borås på O-ringen, var det inte alls läge att åka dit, även om vi ju var på armlängds avstånd. Att slåss med miljoner orienterare och till råga på allt även några triljoner Gothia  Cup-spelare var vi inte alls sugna på.
Det tar vi till hösten sa vi tillvarandra, jag och Silverräven.
Min kära kollega på jobbet upplyste mig om att Liseberg stänger på hösten. Oops.

Så, vi klämde in en roadtrip.
Eftersom det skulle tävlas orientering i morse, skulle vi lämna Liseberg runt 18-tiden igår.
Det var så roligt när klockan blev 17.45 så vi dissade logiskt och strategiskt tänkande och stannade kvar tills de stängde kl 23 istället.

Det blev en lång och jobbig körning hem. Trollen sov som grisar i baksätet och vi kämpade med körningen. Strax efter gränsen mellan Småland och Blekinge gav vi upp. Stannade på en skogsväg, fällde ner sätena och somnade bums.
Vaknade två timmar senare och körde sista biten hem. Hemma i säng kl 04.45.

Idag. Ja, gissa. Trötta som jag vet inte vad riktigt. Har legat i hängmattan och slappat.

tisdag 18 augusti 2015

Åhhh, beslutsångesten!

Alltså, jag måste bara prata lite kurs här...
Jag går en distanskurs i Photoshop. Det är hög tid att börja leverera där nu. Kursen läggs obönhörligen ner 1 december eller nåt sånt. Har jag inte lämnat in mina arbetsuppgifter innan 30 september är jag inte garanterad att jag kan bli godkänd.
Hur långt tror ni jag har kommit? Nä, inte så långt. Prokrastinering i sin ädlaste form.
Jag skyller på diverse orsaker, men att skylla ifrån sig gör ingen examen.
Dags att börja ta min tidsnöd på allvar alltså.
Första inlämningsuppgiften ska ske med en egen bild. Före och Efter och en förklaring till vad jag gjort och varför samt lite koppling till litteraturen.
Tjena.
Jag snubblar på det första hindret: att välja bild.
Hur svårt kan det vara?!
Nu har jag nog i alla fall decimerat urvalet till ett tiotal.

Ett höjdartips

Med sommarlovet i backspegeln kan jag konstatera att vi hann med en hel del. Trots vädret, eller förmodligen tack vare vädret.
Jag borde verkligen göra en lista på alla äventyr jag egentligen vill delge er som läser här. I mitt huvud snurrar små idéer till inlägg, men de kommer inte ut. En lista skulle göra det hela lite mer strukturerat och greppbart. Gillar listor. Utan listor kommer jag inte till skott, så enkelt är det.

Men. Inte idag. Jag har en webbkurs att ta tag i. Den har en deadline. Det har ju inte den här bloggen.

Men en litet tips på en trevlig dagsutflykt till Danmark. Åk till Camp Adventure Traetoppbane! Det är galet stort och bra. Det finns banor för tuffa tjejer och killar och det finns för såna som jag och för alla där emellan.
Vi hade testat två andra höghöjdsbanor i södra Sverige, men denna sopade banan totalt.
En timmes bilresa från Kastrup och du är där!

onsdag 12 augusti 2015

Sakta men säkert

Nästa sommar åker vi till Swiss O-week i Engadin/St.Moritz/Diavolezza.
Alltså, det ska bli hur häftigt som helst!  En 6-dagarstävling i alpmiljö. Jag längtar som en tok redan nu.
Men, Alperna är inte platt, det lärde vi ju oss redan i småskolan. Jag gissar att banläggaren inte har några som helst planer på att lägga banor med måttlig kupering.
Det är följaktligen ganska smart att träna i backig miljö. I god tid.
Så, lika bra att börja redan nu.
Idag tog jag första steget mot alptoppen. Ett gäng backintervaller joggandes med stavar.
Det var jobbigt. Det var inte så många intervaller, men det räckte. Sakta men säkert tänker jag träna upp mig inför detta. Bättre skynda långsamt än tvärtom.
Gott så.

Förresten så fyller min lilla mamma 70 år idag! Det firade hon med att stå på händer mot husväggen. Grattis Mamma!


måndag 10 augusti 2015

This too shall pass

Alltså, den här börjajobbaångesten. Den är inte rolig. Jag är ju inte unik på nåt sätt, det är ju en tröst i det hela i alla fall.
Tillåter mig att vara lite slö och dränerad på energi och glädje just nu.
Försöker vara snäll mot mig själv. Förra veckan tolkade jag det som "proppa i mig godis".  Denna veckan har jag kommit på bättre tankar och tog idag en liten tur ut i blåbärsriset.
Ah ja. Det går över, det gör ju det.

söndag 2 augusti 2015

Jahapp

Dags att gå till jobbet igen.
Den här semestern går nog till historien som den snabbaste, kallaste och blåsigaste.
Inte dålig alls egentligen. Men kort.
Fyra veckor är verkligen inte fy skam, men mentalt känns det som två på sin höjd.
I morse när jag låg och mornade mig, kom jag på att jag nog glömde skriva upp mina lösenord. Som konsult har man ju inte bara de till alla nätverk och system hos sin arbetsgivare utan även alla motsvarande hos kunden också.
Hoppla. Det blir nog lattjolajban imorgon.