torsdag 30 juni 2016

Webshop är fusk

För ett år sen skrev jag det här inlägget om vad som alltid fanns i min träningsväska. Där berättade jag om vår lilla gröna plastlåda, kallad Ampelmann.
Snart åker vi till Bayern och sen vidare till Swiss O-week.  På vägen, ja då passerar vi utanför Berlin. Gissa om vi tänker köra inom och uppgradera oss till en ny låda? Jajamen.
I min jakt på butikens öppettider inser jag att det finns en webshop... Vi har alltså inget behov av att köra in till Berlin och köpa den i butik.
Nej, webshopar är fusk, right? Vi kan ju inte låta en webshop stå i vägen för några timmar i Berlin, eller hur? Det är ju inget skoj.
Berlin it is!

Jag log och det blev värre

Nämen fatta!  Bilen visade sig vara lite mer sönder än vi trodde först. Den är trasiga remmen var bara symptomen på att nåt annat gått sönder. Lite mer jobb på verkstan, dvs lite mer skitdyrt än vi trodde.
Varmvattenberedaren trodde vi ett slag (baserat på vad tillverkaren trodde) skulle vara ganska billig att laga, nån packning som gått sönder. Nejdå, så bra var det inte, det var hela behållaren som sprungit läck, så ut med den och in med en ny. Mucho pengar.
Tja, där gick hela skatteåterbäringen.
Det var ju roligt. *ironi*

tisdag 28 juni 2016

Ingen bra formulering alls

Det här inlägget fick en liten dum rubrik... Förra gången jag använde mig av det uttrycket gick en av våra bilar sönder. Gissa vad som hände nu?
Igår kom maken hem och meddelade att hans bil gått sönder. Nån rem till generatorn som inte ville vara med längre. Har vi tid att byta själva? Nej. Behöver vi två bilar. Ja. Ett stort tack till Systeryster som lånade ut en av deras.
Nu i kväll körde vi bort bilen till verkstan och jippie vad kul med räkningar från bilverkstan.

För en liten stund sen bad jag Silverräven hämta ett stort grytlock i källaren, som jag ska ha till att täcka min flädersaft. Att jag inte går själv ner dit när det är mörkt, är inte av lathet, utan för att jag är så hiskeligt mörkrädd. I'm a pussy, jag vet.
Vad tror ni han säger när han kommer upp med locket? Jo, att nu är vattnet avstängt, för nere i källaren står varmvattenberedaren och läcker som ett såll. Hur praktiskt är det att vara utan vatten i huset? Inte så värst. Hur billigt blir det att köpa en ny varmvattenberedare och installera den? Hmm. Hur kul är det på en skala innan semestern? Och hur stor är chansen att rörmokaren kan komma på stört?
Nu har vi lite tur i oturen att vi har en separat varmvattenberedare i garaget. Så vatten finnes, men inte i duschen och inte till toalettspolning. Det får bli till att hämta hink och spola manuellt.

Så tjolahopp på den. Tur vi fick lite skattepengar för lite sen.

torsdag 23 juni 2016

Utandning

Så, jag lämnade jobbet vid lunch idag och var faktiskt klar! En timme tillgodo hade jag. Vi är inte klara än, det återstår att paketera det snyggt och lämna över samt att det kommer en hel del efterbeställningar som alltid. Just det sistnämnda blir nån annans jobb, jag hoppar vidare in i ett nytt projekt. Samma som för ett år sen, men i en annan fas. Gott med lite nytt, men det är ett jättescope, så bara att kavla upp ärmarna.

Men, denna veckan har alltså bjudit mig på sista-dagarna-i-projektet-paniken, men även på den utmaning på det privata planet. Idag var kulmen i de båda och båda gick bra. Stort pust på det! En lååång utandning följer nu. Skönt med lite ledigt nu i midsommar.

Imorgon midsommar ska vi förhoppningsvis öppna dagen med lite orienteringsträning, men blir det för varmt blir det helt enkelt smultronjakt istället.
Ha det fint!

tisdag 21 juni 2016

Från ett kaos till ett annat

Det är som om en deadline avlöser en annan just nu.
Nu är jobbprojektet i sitt allra sista skede. Jag tror, observerar tror, att jag hinner klart. Men man vet ju aldrig, rätt som det är poppar det upp nåt dokument jag missat att uppdatera, eller nån konstruktör hittar en ritning som jag borde använt som underlag istället, eller nåt. Been there, done that...

Så stay tuned, snart ska det bli orientering och mtb här i bloggen igen.

onsdag 15 juni 2016

Här har jag varit idag

Alltså, hörrni - idag kom jag äntligen hit!

Det är smart att boka in både kompisträning och dotterträning, då kan en inte banga, hur segt det än känns. Väl där var det som vanligt roligt och jag lockades att ta i lite extra. Kände väl redan där att kroppen sa: Det här kommer du få faan för!
Mycket riktigt. Nu värker det i benen och ryggen, ja den gillade inte alls kombon gymmet+kvällsmöte på dålig stol. Det här kommer bli intressant imorgon när jag ska vältra mig ur sängen.
I vilket fall som helst, det var otroligt skönt att komma iväg till gymmet idag.

Efter gymmet hängde jag här lite.

Och här.


tisdag 14 juni 2016

Å bilen går bra?

Jag ljuger om jag säger att jag är på topp.
Mentalt dränerad är mer rätta formuleringen.
Ingen träning på en månad. Inte ens en futtig promenad. Ikväll efter kvällsmaten skulle jag och Skruttafisan ut på lite mtb, tänkte vi. Efter maten var det segt i kropp och själ och ute föll regnet. Då är sinnet vekt och cykling uteblev.
I morgon siktar jag på comeback på gymmet. Håll tummarna för att vekheten ger vika för förnuftet.
I övrigt är det jobb som strular. Slutgiltig deadline nästa vecka och nej, vi hinner inte klart. Det känns surt. Allt som har kunnat strula har gjort det. Allt som är kvar för min del är surdegar, där ingen verkar sitta inne med infon som kan lösa problemet. Mentalt är jag inte heller där.

Allt är inte målat med stora svarta penseln, tack och lov. Det finns ljusglimtar. En månad kvar till semestern. Då får jag träffa personer som jag längtar efter, som jag behöver krama just nu.
Trots den uteblivna semestern är kroppen ändå starkare nu än förra sommaren. All gymtid från november till maj har gett utdelning.

söndag 12 juni 2016

Att landa



Hela denna veckan gick åt till att landa lite. Att sova i kapp - fast just det tog nog ända tills igår faktiskt.
I torsdags skulle vi på studentfirande. Skruttafisan kom hem med nåt uschligt i kroppen och däckade i soffan. Silverräven och Pillerill drog och firade studentflickan och vi andra två tog en extrakväll i hemma. Mycket välbehövligt. I fredags var vi alla lediga för skolavslutning och vädret bjöd på inomhusaktivteter. Städning... det var inte igår precis. Rensade lite böcker när jag ändå höll på.
Den där resan till High Chaparall ställde vi in, så igår gick vi all in på trädgården istället. Klippte gräs i flera timmar och körde röjsåg.
Idag fortsatte vi i en annan trädgård där gräset var nästan meterhögt på sina ställen. Kul att se den stora förändringen och det känns alltid bra i hjärtat att klippa där.
Nu är musklerna trötta, men mentalt har jag fått en nytändning.

torsdag 9 juni 2016

Back to reality

Hej!
Nu är SM avklarat. Pust. Så himla jobbigt det var, men så himla bra det blev!
Det finns tusen ord att skriva och säkert tusen bilder att visa men just nu är jag bara tom. Tom och trött. Sömnskulden jag drog på mig förra veckan är inte reglerad än. Tankarna har inte hunnit landa än.
Det kommer kanske. 
Nu är planen att försöka hitta tillbaka till träningen igen. Den bara försvann. Helt plötsligt insåg jag att jag bara strukit träning ur medvetandet. Fanns inte längre på kartan.
Nu ska jag inta soffliggare med Skruttan och äta lite jordgubbar. See you later, alligator.