Har ni inget annat för er en regnig dag som denna, kan ni ju alltid baka Polkagrisbiscotti:
6-7 dl vetemjöl
1 nypa salt
2 tsk bakpulver
75 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
3 ägg
1,5 dl krossade polkagrisar
Blanda mjöl, salt och bakpulver. Rör ihop smör och socker. Blanda sen ner ett ägg i taget och rör sen ner mjölet. Krossa polkagrisarna grovt och rör ner (lägg förslagsvis en handduk över polkagrisarna och slå med hammare). Rulla degen till 4 rullar och lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Platta till rullarna. Grädda i 175 grader i 15-20 minuter. Ta ut plåten och skär genast bröden till skorpor. Ställ sen tillbaka plåten på eftervärme och låt skorporna torka.
Oj oj! Dessa ska jag testa!!
SvaraRaderaÅh, herregud vad gott det där lät!
SvaraRadera