lördag 8 december 2012

Inventering

På bloggen Träningsglädje, listar Sara årets bästa träningskläder enligt henne själv och uppmanar sina läsare att göra samma sak.
JA!  Det ska jag göra tänker jag, hur svårt kan det vara?
Ganska svårt faktiskt. Vissa plagg är jag ganska noga med, och har ganska god koll på, medan andra liksom bara används utan få nån större uppmärksamhet. Överlag kan man också med lätthet konstatera att jag är ganska märkesomedveten. I alla kategorier på listan utom skorna, är all info om typbeteckningar ett resultat av intensiv googling...
Nåväl, det var en rolig övning att få tänka till lite. Resultatet blev inte bara en lista utan även en punkt på Att-göra-listan: märk upp sockar och underställ, samt rensa!

Här kommer då min lista på årets bästa träningskläder:

Bästa sko:
Det här var ju easy-peasy! Mina Inov8 X-talon 212 sopar banan med allt annat. Köptes förra året när jag debuterade i orienteringstävlingssammanhang. Faktiskt de första träningsskorna jag ägt som INTE ger mig skavsår på hälarna (har nog världens vassaste hälar).

Bästa träningströja:
Öh?! Den som passar skulle jag nog säga, vilket oftast innebär antingen en vanlig basic Craft-top eller en långärmad från Soc. Här styrs jag nog av humöret och vädret.

Bästa inomhusbyxor:
Inomhus har jag inte tränat mycket detta året alls. Lite yoga, lite styrketräning. Oftast har jag haft mina hellånga SOC W STRECH PNT F12, med snörsko vid foten.

Bästa utomhusbyxor:
TRAINER TX PANTS, från Trimtex. Orienteringsklubben köpte in dessa och jag tänkte att "ja, va fasen, några profilkläder måste jag väl ändå ha". Det ångrar jag inte en sekund, för de här rekommenderar jag verkligen. Stretchiga bak och med vindsskydd fram. Kommer i eftermiddag att få bekänna färg i skidspåret.

Bästa löparjacka:
Ofta använder jag en supertunn vanlig standardlöparjacka från Craft, men min favorit när jag ska cykla eller åka långdskidor är en skidjacka, Craft nordic xc light jacket. Färgen är inte riktigt min favorit, har exempelvis lyckats fläcka ner den med olja på ryggen (fråga mig inte hur det gick till). Men rent funktionsmässigt är den bäst.

Bästa underställ:
Nä, här står jag med nästan halva kroppen nere i lådan med underställ och undrar hur fasen det lyckades bli så här rörigt. Smålänningen i mig köper bara billiga underställ, vilket resulterar i att vissa delar inte har så bra passform som de kanske hade haft om jag köpt underställsdel var för sig , utprovat och bra. Nu mixar jag hej vilt för att för stunden få nåt att passa. Dessutom lånar jag ofta makens delar och glömmer tyvärr ibland att lämna tillbaka. Ett tag hade vi märkt upp med rosa tråd vilka underställ som var mina, men sen köptes en del utan att det blev märkt så nu är det rena vilda västern. Så jag svarar nog Ullmax på denna frågan, för det ska jag beställa i helgen. Gissa om jag kommer märka upp dem när leveransen kommer...

Bästa strumpor: Vid asfaltslöpning är det Seger Running, så tunna som möjligt. Vid orientering är Segers strumpor alldeles för glatta så man halkar runt i skorna. Köpte nåt annat märke i flerpack på O-ringen i somras som funkar hur bra som helst, men märke... nej, har ingen aning.

Bästa sport-BH:
Orka prova sport-BH liksom...  Har ett kriterie, förutom att den ska hålla bysten på plats, och det är att det är knäppning. Att dra en sport-BH över huvudet, det går fetbort i min värld. Så senaste åren har jag använt en knäppningsbar som heter Swegmark Sport, och som passar väldigt bra till lite större byst.

Lägger till en kategori här,
Bästa träningsmössa:
Jag älskar att ha mössa när jag tränar. Är det bara minsta lite kallt drar jag på mig orienteringsklubbens mössa, en tunn sak från Trimtex, som inte längre finns i deras sortiment. Är det kallare har jag en mössa av märket Grip Grab, med gosig tunn fleece på insidan.1 kommentar:

Träningsglädje sa...

ja ÄLSKA skorna!! ska kolla upp seger-strumporna, jag gillar ultratunna!! :)