måndag 7 januari 2013

Rensa och sortera

Inga nyårslöften här inte! För mig helt värdelöst, för är det nån jag med lätthet kan svika, så är det mig själv. Bistert påstående men sant. Jag jobbar på den biten ska ni veta. Fyrtioårskrisen är så hånad och raljerad, men oj så närvarande. Ser den dock inte som en kris, utan som en utveckling och inventering i mig själv. Jag rensar och sorterar i huvudet, och kommer väl förhoppningsvis framåt, sakta men säkert.
Så inga löften här, utan jag gör som förra året, jag formulerar några halvårsmål istället. Funkar bättre, för då måste jag känna efter vad jag vill och i vilken riktning.
Mina egna halvårmål är inte klara ännu, men Silverräven och jag har gemensamt målet att låta fredagsmaten ta lite mer plats. Låta den bli mer planerad, mer vällagad, hemlagad och god och framförallt få högre status. Senaste tiden har den bara blivit nåt som måste fixas. Vi tänkte även ha som mål att testa lite mer i köket. Göra de där recepten som vi innan mest konstaterat att vi aldrig testat.

I övrigt rensar och sorterar jag/vi här hemma. För två år sen upptäckte vi en takläcka, vilket föranledde att vår renovering/utbyggnad även fick innefatta ett takbyte på den del av huset som inte var planerat att omfattas. Eftersom det var i vardagsrummet och det skulle bli vårt enda fungerande rum unde renoveringen, så struntade vi i att göra iordning väggen efter läckan. Så nu i två år har vi haft ett hål i tapeten och gipset. I mellandagarna tog vi tag i saken och fixade till hålet och gjorde även lite andra ändringar i rummet för att få till lite mer möblerbarhet.
Det innefattade omöblering av alla bokhyllor och vitrinskåp. Ett perfekt tillfälle till att rensa och sortera!
Hur många likörglas behöver man egentligen ha i skåpet? Inte så särskilt många konstaterade vi. Vi hade nog 13st. Ofta vi är 13 vuxna som dricker likör samtidigt, eller?
Likadant med konjakskuporna och champagneglasen. Sparade de fina likörglasen jag ärvt av mormor och satte resten i källaren.
Konstigt det där egentligen. Man har glas i vitrinen för att kunna klara ett kalas för 25 personer. Hur ofta har man såna fester? Borde man inte rimligtvis kunna låna glas av varandra vid dessa tillfällen?
Sen kan man (läs jag) äga två sport-BH:ar som ständigt snurrar i tvätten, fast att jag tränar flera gånger i veckan... Borde det inte rimligtvis vara tvärtom? Jag hittar många såna konstiga prioriteringar här hemma. Inventera, sortera, prioritera och rensa!

3 kommentarer:

Anne Sandberg sa...

Ska vi slå våra kloka huvuden ihop & laga mat ihop ;) typ varannan fredag så är vi hos oss & då kan ju du passa på å gå genom våra skåp & lådor jag lovar du får slänga & sortera precis som du önskar ;)

Nipe sa...

Anne: Åh f-n, min inre gudinna går upp i brygga bara av den tanken ;) Nån som lagar mat åt mig och jag får strukturera mera :)))

Anne Sandberg sa...

När startar vårt fredagsnöje