måndag 19 augusti 2013

Semester del 1

Ruggigt fort gick semestern, men roligt var det.
Vi i Nipe-familjen ligger sällan still på semestern, inser vi med en titt i backspegeln. Vill mer än vad som ryms i semesterveckorna. Kanske inte snabbast upp på mornarna, men vi brukar å andra sidan utnyttja resten av dagen mycket väl.
Många är kvällarna när vi kör in på campingen vid 23-snåret och börjar laga kvällsmat... Det är ingen kö i disken vid den tiden på dygnet kan jag meddela...

Jaha, vad gjorde vi då?
Vi börjar med tripp nummer 1, som startade på Österlen. Orienteringstävling i 3 dagar. Upplägget var lysande, först turistande på dagen och på kvällen tävling.
Skåne är inte alls särskilt platt, i alla fall inte i Brösarp. Två av dagarna låg starten i en backe och sen var det bara till att tugga höjdmetrar (och blåbär).
Vi reste förtält (det nyinköpta) i stark vind. Tur vi hade en klubbkompis i tältet bredvid, utan honom hade tältet flytt sin kos.
Sen åt vi god raw-food och barnen drack tidernas största och godaste smoothie.

   Vi var på både Stens huvud och Ale stenar.

Efter tävlingarna drog vi till vårt favoritställe i Danmark och vädret slog om till tokvarmt.

Vi åkte lite berg-och-dalbanor (ja mest de andra i familjen, även om jag faktiskt vågar lite numera).


Vi tog cyklarna med till en ö söder om Stora bält-bron.  I stekande sol cyklade vi runt och letade geocacher. På kvällningen fikade vi på en öde strand med fina fossiler och med fantastisk utsikt över bron.


Labyrintparken i Kalvehave var ju ett måste att återvända till. Rekommenderas strängeligen!

Möns Klint är både galet vackert och galet värt pengarna. En fin utställning, höghöjdsbana och säsongskort m.m. ingår i priset.

Cyklade gjorde vi en hel del och näst sista dagen tog vi en runda till byn en mil bort, för att testa badstranden. Hittade en stig uppe i skogen och klinten och här hade vi nog semesterns höjdpunkt. Fort, fort, kunde man cykla single-track här och leendena gick nästan hela vägen runt på oss alla.

Tillbaka i Sverige låg vi fyra nätter i Ängelholm. Badade, cyklade och sista dagen orienterade vi lite Naturpass i Halmstad. Lite minigolf efter skogen och sen satte vi oss på bästa stranden Vilshärad och kollade in solnedgången. Tio minuter efter den, kom regnet och åskan. Vi hann in i bilen och satt där och beundrade ovädret en timme.
Körde hemåt igen och landade hemma för att hämta andan innan nästa resa.

Inga kommentarer: