fredag 10 juli 2015

Ut ur radioskuggan

Tillbaka hemma igen efter några dagars radioskugga.
Först var vi på Tjoget, som är en stor stafettävling i orientering, som i år gick vid Kosta flygfält i Småland.
Som vanligt inträffade säsongens första värmebölja samma helg och det kändes minsann. Två dygns konstant svett- och klibbkänsla. Varje gång jag såg Skruttafis och Pillerill uppmanade jag till att dricka vatten.
- Drick vatten! Drick vatten! Tjatmamman kände sig som om hon hakat upp sig.
Det lönade sig, för de klarade att springa fort i värmen utan några men. Det fanns andra stackare som inte klarade springa i värme lika bra, och fy vad hemskt att se detta lidande. Folk som raglade fram på upploppet är inte roligt att se.

Efter helgen åkte vi hem och körde ett tvätt-race och packade om inför tävlingar på Österlen.
Tre kvällstävlingar med turistande på dagarna. Ett helt perfekt upplägg!
Lite synd att det var så tätt inpå stafetten, för vi orkade inte helt att turista i den omfattningen vi hade tänkt. Framför allt hann vi inte åka ner till Österlen dagen innan, utan kom fram bara en timme innan första start.
Tävlingen brukar gå i anslutning till campingen och i år bodde vi verkligen nära!

Ena dagen drog Silverräven med barnen och en annan pappa med barn till Tosselilla. Vi två mammor som blev över, liftade med mamma och pappa till Kivik och sen cyklade vi tillbaka.
Det var fullt tillräckligt med 11km cykling i det kvava vädret och efter att ha legat och solat i hamnen några timmar innan. I skogen vid Ravlundafältet hittade vi smultron och det blev ett perfekt mellanmål.
Tävlingarna gick bra för familjen, men barnen hamnade precis nedanför prisgränsen på resultattavlorna. Retligt, men å andra sidan gjorde de stabila och snabba lopp. Konkurrensen är hård, i synnerhet i Skruttafisans klass.
Själv tog jag en öppenbana sista dagen och gick runt, nästan hela. Kunde inte låta bli att jogga lite. Det gick bra och jag är nöjd med placeringen med tanke på min hastighet. Kan man inte springa fort kan man gå rakt tänkte jag, och lekte Linus på Linjen istället. Väl i mål visade GPS-klockan att jag avvikit totalt ca 100m från den tänkta linjen. Det är jag mycket nöjd med.

Nu är vi hemma igen och njuter av ljudet från tvättmaskinen...

2 kommentarer:

Märta sa...

Jag hade funderat på att åka till Ravlunda någon av de tre kvällarna, men jag glömde bort det totalt. Plötsligt var det den 9:e och jag kom på att jag hade missat alltsammans.

Har varit lite tveksam till om jag skulle våga ställa upp i någon klass, men på din beskrivning låter det ju nästan som om man skulle våga det, även om man är riktig nybörjare :-)

Nipe sa...

Jadå, det var åtminstone tredje kvällen lätta och snabba banor.