söndag 13 december 2015

Rain check på äventyr

Det där lilla äventyret med termos varje söndag i december, tja det bidde inte riktigt av idag.
Grötfest med klubben och sen firande av bästa syrramonstret, omkullkastade alla möjligheter. Jag sörjer väl inte så mycket för det, vi hade en fin dag med massor med god mat (som alltid när hon syrran är i köket).
Vi lyckades i alla fall klämma in en promenad till bilverkstaden för att hämta ut en av bilarna. På halva vägen dit ligger flygplatsen, men mer spännande än så blev det nog inte.

Jag tänkte istället ta tillfället i akt att tipsa om ett mycket enkelt fixat mikroäventyr för småfolk. Förr om åren var jag ledare i Friluftsfrämjandet och hade tillsammans med en kompis en liten söt grupp. De gick (kröp) från Skogsknoppar, Skogsknyttar, via Mullebarn till stora Strövare. När de var Knoppar och Knyttar hade vi ibland detta äventyr, som alltid var lika uppskattat. Enkelt och roligt.
Material som behövs är:
En hiskeligt långt snöre
En toarulle
Ett styck småfolk

Snöres fästes helt sonika i ett träd och sen trär man på toarullen. Tråden kan man se dra ut i naturen, runt en trädstam, förbi en sten,över en liten stock och kanske till och mer över en liten bäck. Den andra änden på tråden fäster man till slut i ett annat träd.
Småfolket får sen hålla i trådrullen och följa tråden tills den tar slut.
Garanterat skojsigt och i änden på tråden kan ju fikakorgen stå.


4 kommentarer:

Kari sa...

Det där hade typ jag tyckt varit roligt. Finns det ingen vuxenversion?

Nipe sa...

Ja, en vuxenversion hade ju varit jätteskoj!

Rund är också en form! sa...

Men ååh, vilken rolig grej. Superbra tips, tack! :-)

Kram M

Nipe sa...

Mkt roligt! Med fördel kan man göra en rulle/barn med deras namn på, så kan de gå på rad. Småfolk på rad längs en tråd i skogen är en mysig syn.