tisdag 28 november 2017

Proppen ur

Det där stoppet i avloppet löste sig sen. Jag slapp kissa ute i trädgården i dagsljus...
Vi fick en nyckel av vakten som gick till en stuga lite längre bort. Jag hann aldrig använda den faktiskt.
På natten när alla andra som bodde i stugorna i samma länga skulle upp och nattkissa, då hörde vi det kan man lugnt påstå. Varje spolning de försökte sig på, så bubblade det och levde rövare i vår toalett. Tunna väggar, så vi vaknade med ett ryck varje gång och trodde att nu jäklar, nu svämmar toan över och vi får vatten i hela stugan. Alltså, hur mycket öl hade det druckits i stuglängan på Lalandia egentligen? Det kändes som om nog alla grannar var uppe minst en gång var och lättade på trycket.
Så när morgonen kom, kom också en spolbil och spolade rent i gatans brunn. Tio minuter senare drog avloppet en sista bubbling och allt vatten försvann. Pust.

Sen på förmiddagen skulle vi köra norrut. Vi stannade dock i Rödby för att köpa wienerbröd. Ja, vi hade hela helgen gått och härmat det här Youtube-klippet, så längtan efter just wienerbröd var total.
När vi kommit nästan fram till affären, upptäcker Skruttafis att hon är blöt om jackan, mycket blöt. Äckligt luktade det också. Då har en rödvinsflaska som stod i en kartong gått av. Nere vi botten har den helt sonika bara gått av. Allt rödvin hade runnit ut. Ut ur kartongen och vidare under hennes väska och sen förbi hennes jacka och ut på bagagerumsmattan av plast. Tack för den mattan säger jag bara, utan den hade vi haft rödvin nere i alla springor, ner i reservhjulsbaljan mm. Nu var det hennes väska och jacka som blivit mest marinerad. Ut med alla grejer och hälla av mattan. Det doftade vin-fest i bilen hela vägen hem.

Inga kommentarer: