fredag 12 februari 2010

Back to basic

Jag har ju ett nytt uppdrag på jobbet.
Det allra bästa med detta uppdrag är att det faktiskt är på orten där jag bor. Den där dryga halvtimmens pendling är nu istället tre minuter, halleluja! Visserligen varar det hela bara nån månad eller så, men jag njuter i nuet, indeed.
Jag jobbar i ett program som känns som 1995, lokalen jag jobbar i känns som 1975 och hela uppdraget är liksom back to basics. Men jag älskar det! Säga vad man vill om modern teknik, men ibland är det ganska trist. Att i mitt yrke beskriva ny modern teknik som kanske bara existerar i cyberspace, ja det kan faktiskt vara så tråkigt att klockorna stannar. Jag behöver kunna klämma, pilla, vrida och vända på prylarna för att kunna beskriva dem med glatt humör och nyfikenhet.
Många program jag jobbar i idag, låser upp mig till en ganska snäv arbetsuppgift. Låsta textformat, bildhantering som nån annan ska göra, foton jag inte får styra över själv.
Detta uppdraget är som inversen av ovanstående.
Jag får fotografera hur mycket jag vill och behöver. Motiven är oftast skitiga ventiler, rattar, verktyg etc, men hey, det är jag som får hålla i kameran och välja själv. Mitt slutresultat har en given mall, givetvis, men det är jag som får påverka mallen, som får laborera med nya format, layouter, infallsvinklar etc. Jag får klämma, känna, krypa, kräla och prova själv hur myclet jag vill och behöver.
Det är ju så här mitt jobb ska vara, det var ju det här som lockade mig in på den här yrkesvägen.
Nu vill jag inte att jag ska uppfattas som en motvallskärring som inte gillar ny teknik, nya arbetssätt. Absolut inte. Jag önskar bara att man kunde behålla lite av den variationen som fanns när jag började jobba.
Just nu är det skoj att gå till jobbet. En underbar känsla. En känsla jag har saknat. Läääänge.

6 kommentarer:

milla sa...

Åh, med vilken passion du beskriver ditt jobb och visst är det lite så(ibland) att det var bättre förr. Sedan delar jag förstås inte fascinationen av samma sorts arbete som du pysslar med..rena rama algebran för mig, ler....men passionen man önskar att man fick känna när man går till jobbet!!! Den kan jag sakna, så njut nu på fullt. Härligt! Kram Milla

Evelina sa...

Härligt Nipe! Men vad är det du egentligen sysslar med?

nipe sa...

Milla. Ja, jag passar på och njuter nu, så länge det varar!
Evelina: Jag jobbar som teknikinformatör, skriver manualer om tekniska prylar. det kan vara beskrivningar, underhållsinstruktioner, arbetsinstruktioner etc till allt från värmeväxlare, mobiltelefoner, maskiner till datasystem.

Evelina sa...

Jag hade för mig att det var något sådant för jag har nog vid närmare eftertanke frågat dig det förut! Men minnet sviker ibland :)

Malin sa...

Underbart att hörahur gladdu är över jobbet, detta var det du behövde! =)

Mamma J sa...

Åååh, vilket fantastiskt underbart inlägg och åååh, vad roligt att du trivs så fantastiskt bra med det du gör just nu :-).

Och visst är det som du säger att tekniken ofta tar död på kreativiteten.