onsdag 24 februari 2010

Naken, blästrad och skitsur

Visserligen är jag varken naken eller blästrad, men skitsur - det är jag!
För att göra en lång historia kort:
Vi har ju som jag nämnt tidigare en gigantisk tomt, sisådär en 5300 kvm. Det är den näst största privata tomten på orten där vi bor. Det har ju ingen som helst betydelse för nåt egentligen, men alltid hoppar nån intressesmurf.
Vi vill bygga ut vårt hus med en tvättstuga och hall, ca 15 kvm. Nu är det så fint att detaljplanen över vårt område är skriven i runskrift och säger att alla tomter får bebyggas med samma byggyta, oberoende av tomtstorlek. Eftersom många tomter här är väldigt små, får ytan högst vara 150 kvm. Vi som har ett dubbelgarage och ett förråd utöver huset, råkar redan ha för mycket byggyta, på grund av att förra ägaren fått bygga ut trots överbyggnation.
Men nu, nu går det inte längre tydligen. Nu vill inte kommunen ge oss bygglov, trots att man har på agendan att ändra detaljplanen till en mer verklighetsförankrad sådan. Trots att vår utbyggnad är rimlig, ändamålsenlig och skulle ge huset både mervärde och bättre proportioner.
Nej.
Och nej igen. Kan inte, vill inte, har inte lust.

Det var den korta versionen, jag ska inte hänga ut nån här, de gör ju bara sitt jobb. Men just nu står vi här i en lätt återvändsgränd och vet inte riktigt vad vi ska ta oss till.

9 kommentarer:

stort och smått sa...

Fy vad trångsynt!!! Jag blir så arg när jag läser. Herregud, ynka 15 kvm och de säger nej!!? För vems skull finns kommunen egentligen??!
Överklaga!

♥ Carina ♥ sa...

Störtlöjligt!!
Jag säger som "stort och smått" Överklaga!!
Kram

Fotograf Evelina Gustavsson sa...

Störtlöjligt får bli dagens ord!

milla sa...

Sverige = byråkrati!!!

Johanna sa...

Svensk byråkrati ska man inte underskatta. Har du läst "Processen"? Om inte, gör det så kanske, kanske du kan glädjas åt att det kunde vara värre... ;-)

Esset sa...

Regler är till för attt ge stöd, inte för att vi ska sluta tänka...Löjligt...

Malin sa...

Det gaar inte!!

Signifikant för Blekinge eller?

nipe sa...

Agneta: Överklaga är tyvärr ingen mening, dels har vi inte fått mer än förhandsbesked än och dels så är regelboken på kommunens sida...
Carina: Störtlöjligt är ordet!
Evelina: japp!
Milla: Byråkrati i dess renaste form.
Johanna: Tack för tipset!
Esset: Ja,man kan ju tycka att regler är till för rättesnöre, inte för att slaviskt följas bara för att man kan, men men.
Malin: Nä, de gaur inte här, så är det ju bara...

fisken sa...

Är inte det en titel på en skiva?