måndag 18 oktober 2010

Humörvändning

Blev så lack idag.
I förra veckan uppdagades en sak på Skruttafis skola som jag inte riktigt gillade, en sk kompis som inte var så snäll. Inget allvarligt, men så onödigt.
Idag två nya saker, men med andra barn. Inga allvarliga denna gången heller, men min snälla dotter blir utsatt för att hon är just snäll. F-n vad det svider i modershjärtat! Det som gör mig så lack är att hon är snäll som i godhjärtad och inte som i dumsnäll och att det utnyttjas. Det är svårt att förklara för en åtta-åring, att hon inte kan vara godhjärtad i alla lägen, för det rimmar ju liksom inte eller hur? Man ska ju vara godhjärtad, det tror jag de flesta vill att ens barn ska vara. Man ska behandla alla som man själv vill bli behandlad, men om man inte får goda handlingar tillbaka, vad ska man göra då? Hur ska man förklara det för en lessen flicka?

6 kommentarer:

Agneta sa...

Åh, det där är ju såå svårt! Nästan omöjligt ju. Hur ska man få fram att det är ok att vara lite dum ibland, men bara ibland... Det där med nyanser är ju inte lätt för en liten flicka att förstå, eller för en mamma att förklara för den delen.

Milla sa...

Vilket dilemma. Svår sits och självklart bränner det i mammahjärtat.
Men självklart har hon rätt att bli arg & säga ifrån. Ingen har ju rätt att trampa på en även om man bara är 8 år. Svårt är det i allafall.
Hoppas det löser sig. Kram Milla

Anne Sandberg sa...

Hoppas verkligen inte att min son har varit inblandad i dessa elakheter !! om något sådan har skett eller sker så hoppas vi att du ringer så ska jag/vi tala med honom !
er dotter är så otroligt fin & härlig så hon ska bahandlas för den goa tjej hon är =)

Mvh Anne

Nipe sa...

Agneta: nä, man kan ju inte säga till henne att inte vara snäll...
Milla: Men hon säger inte ifrån, hon blir bara sårad. fast den sista incidenten hade gjort henne arg.
Anne: Nä, ingen risk att din raring är inblandad :)

Rester till middag sa...

Kul att se dig i "blogglandia".
Mindre kul när barnen inte mår bra.

Nipe sa...

Vita villan: hej hej!