onsdag 1 februari 2012

På tal om Hanna Hellquists #sexism

Blev" lillasötagummad" i telefon av sotaren som dessutom påstod, att om jag inte kunde boka om tiden till nån gång samma dag, skulle det bli nästan dubbelt så dyrt. Så de kan alltså tydligen både få vara nedlåtande mot mig OCH kunna skicka ut en tid som jag sen måste inrätta mig efter eller betala mer för att ändra?!

För att förklara det hela närmare: Vi får alltså en anvisad tid från sotardistriktet för en brandskyddskontroll av vår kakelugn. Tiden mellan 13-15 är lite svår för oss att passa, då vi ju som många andra jobbar, samt har 4 mil enkel resa till jobbet. Vi kör med andra ord inte hem för att släppa in honom när vi inte ens vet när inom dessa två timmar han kommer. Så kul är det inte med flexuttag.
På lappen står att om man inte kan passa tiden, kan man lämna nyckel till granne eller lösa det med annat arrangemang (lägga ut nyckeln, tolkar jag det som). Det vill vi inte. De flesta häromkring jobbar på dagarna och dessutom har vi ett inbrott i färskt minne som drar ner lusten.
Jag ringer för att boka om tiden till en dag då nån av oss kan komma ifrån, alternativt till en tid som passar mina arbetstider lite bättre.
Jag ringer det numret som står på lappen, som går till administrationen. Där får jag veta att om jag ska boka om tiden, måste jag ringa den som ska utföra jobbet. Får hans nummer och ringer det.
Han är nedlåtande, och säger bland annat att: söta lilla Nipe, jag har fullbokade dagar ser du och kan inte ändra tid hur som helst, dessutom kommer det bli nästan dubbelt så dyrt om du ska boka en ny dag och då får du ringa till administrationen så bokar hon en ny tid. Vi löser det med att han kommer "runt halvåtta" imorgon bitti stället, men han kan inte säga hur lång tid det tar, så jag vet inte om jag kommer försent till jobbet eller inte.

Och så typiskt också att jag min konfliktsrädda vana trogen, inte konfronterar honom direkt, utan lägger på arg som ett bi och går runt här och surar. Först långt efter att deras telefontid är slut inser jag att jag borde ringt upp till deras administration och ifrågasatt merkostnaden för att boka om tiden. Dessutom borde jag slutat diskutera tider med karln och istället ifrågasatt hans bemötande av mig. Om Silverräven ringt och sagt samma sak, hade han kallat honom för "lilla söta Silverräven" då? Tror inte det, va?

5 kommentarer:

Mångmamma sa...

Åh, vad jag hade fräst ifrån!
All form av "patronising" är jag exepert på.
Att utföra själv!
Helst på medelålders män!
Jag blir som en rabiat, stridslysten ilsken pitbull om jag ens nosar lite i nedlåtandeträsket - och ger igen tusenfalt!
Jag tycker du ska ringa och fräsa imorgon igen.
Å andra sidan är jag aldrig någonsin "mild och timid" :)

stort och smått sa...

Åh fy vilket äckel!!!
Men jag hade gjort precis som du, funnit mig i det och argt bitit ihop och till slut svalt ilskan. (Fattar inte varför jag inte vågar säga ifrån...?)

Evelina sa...

Men vilket jälva as!!! Grrr.... som om det tar dem lång tid att sota ur något? Här går sotning av pannan på max fem minuter och ändå har de vett att ta bra betalt!

Kajsa sa...

Oj oj oj. Om någon "lilla gummar" mig så fullständigt exploderar jag. Grrrrr.

Nipe sa...

Mångmamma: Mild och timid, är liksom mitt andra- och tredjenamn, tyvärr. Men jag övar...
Stort och smått: Nä, jag fattar inte varför man bara tar emot och aldrig säger ifrån...
Evelina: Nä, timdebiteringen är ganska fin för en sotare ibland.
Kajsa: jag gör ju det med,fast bara inombords, tyvärr.