onsdag 29 februari 2012

Here we go again

Jamen ungefär så här är läget igen... fast utan äppelpajen.
Paj är i alla fall ryggen. Igen. Denna gången sa det inte kabrak, utan det kom mer smygande. Den smög in när influensan smög ut. Fast egentligen började det långt tidigare, när jag åkte släplift i Fjätervålen med Pillerill snett framför mig. Men Nipe är bra på att förtränga saker uppenbarligen. Det straffar sig.
Stretcha rumpan är nåt jag borde göra betydligt oftare och inte bara på förekommen anledning när ryggen strejkar.
Jag skänker en tacksam tanke till att det finns naprapater som gillar att knäcka, vrida och bända.

söndag 26 februari 2012

Kanske dags,eller?

Funderar på att ägna resten av denna försträffliga eftermiddag med att byta gardiner i vardagsrummet och i gästrummet. Julen är väl slut va?

torsdag 23 februari 2012

Fortsätter ännu bättre

Nån bjöd på semlor idag. Självklart mofflar Nipe en.
Och sen en till lite senare.

Just nu verkar det som om det där snoret täppt till viktiga saker i huvudet. Hjärnan typ.

onsdag 22 februari 2012

Bra början

Gick till jobbet idag, för första gången på en vecka.  Inte helt pigg men på benen. Bestämde raskt att jag skulle skippa ett kvällsmöte hos min arbetsgivare som skulle sluta 19.30. Crawlkursen kände jag också skulle bli för mycket.
Tänkte mig ett soffläge i kväll.
Nu för en kvart sen (23.45) kom jag hem från jobbet. Bra jobbat, Nipe.

(är man konsult ropar man när uppdragsgivaren kallar)

måndag 20 februari 2012

Nipe och bihålorna

Det är segt. Nu får er fantasi göra resten.

söndag 19 februari 2012

Pillerill och lyckan

Det ringde i förmiddags. Det var mamman till en av Pillerills dagiskompisar. Hon undrade om han ville hänga med deras familj till Leklandet. Yngsta dottern hade fått tokspel för att äldsta var ditbjuden på kalas, så de tänkte dra dit hela familjen och låta den yngsta ta med en kompis.

Öh, vi behöver nog inte fråga honom om han vill, sa vi.
Rätt gissat, Pillerill blev nästan stum av lycka.
Och otålig. Det är jobbigt när klockan inte tickar lika fort som ett femårigt lyckligt hjärta.

lördag 18 februari 2012

Ungt blod

Youngblood för mig är en lågbudgetfilm från 1980-talet med en ung Rob Lowe i huvudrollen. Då, när man själv var i samma ålder som den för filmen tänkta målgruppen, ja då var ju filmen helt "awesome".

Nu när man tittar på den och med råge har halkat ur målgruppen, ja då ser man att kvaliteten kanske inte riktigt når upp till awesome.

Jag drar inga som helst paralleller med dagens första tävlingsbidrag i Melodifestivalen, åh nej.

fredag 17 februari 2012

Återblick

Fjätervålen med Pillerill och Silverräven.
Senare anslöt Skruttafis med mormor och morfar. De sistnämnda fick ofrivilligt ta sig ner för en röd isig backe istället för den gröna välpistade de hade planerat.
 Men det som inte dödar det härdar typ och sen hade vi ju ett väldigt bra alibi för att frossa loss ordentligt inne på fiket.

torsdag 16 februari 2012

Han är Zlatan

Har haft en period med en hang-up på självbiografier. Patrik Sjöberg, Bingo Rimér, Kee Marcello och nu Zlatan Ibrahimovic.
Bara män. Varför då? Det vet jag inte, det är nog slumpen.

Men i alla fall:
Ingen av böckerna överraskade mig över huvud taget. Intrycken jag haft om personerna innan har bara förstärkts. Höjdhopparen skyller bara på alla andra hela tiden. Ja, nu bortser jag från kapitlen som handlar om Viljo, för där är det väl på sin plats. All heder åt karln att han tog bladet från mun, men resten av boken irriterade mig bara. Bingo är tillsammans med Katrin, det säger ju det mesta. Kee Marcello är bitter och knarkade ungefär som förväntat under Europetiden. Och Zlatan, ja han verkar precis så fotbollsfixerad som jag anat. En kaosartad man med både stort ego och stort hjärta.

Vad säger ni andra, vad tycker ni om ovanstående herrar?

onsdag 15 februari 2012

Trög?

Efter att sovit i soffan till elva ungefär så ligger jag här och kollar på gamla avsnitt av Vita Huset (West wing). Jag älskar den serien och följde den när den gick för några år sen.
Befriande lite intriger, svek och andra vanliga såpaingredienser. Den rappa dialogen gjorde att man inte kunde slötitta, utan var koncentrerad hela tiden. Men den där dialogen var även ett obehagligt bevis på att jag är stendum en smula trög när det kommer till politik.
Inte blev det bättre nu, med huvudet fyllt av nåt segt otäckt geggigt. Jag får skylla på det, va?

tisdag 14 februari 2012

Missad kallsup

Inte nog med att jag är sjuk och mår skit, jag missar även crawlkursen idag. Förra tisdagen missade jag ju också, men det var självvalt eftersom jag var i Idre då. Men idag... det känns trist faktiskt. Jag tar hellre ett gäng kallsupar i bassängen än den här hästaförkylningen.

Lite extra

Fick inte bara med mig ett gigantiskt tvättberg från fjällen. Fick även med hem en gigantisk förkylning.
Blä. Igår gick jag till jobbet fullproppad med alvedon, nässpray, Bisolvon och Sinova. Idag tänkte jag att jag måste försöka trappa ner på Alvedon-eländet, eftersom förkylningen är inne på dag 7 eller nåt.
Så idag får jag vackert stanna här i soffan och slötitta på TV, sova och dricka te.

söndag 12 februari 2012

Off pist igen

Tillbaka från pisten.
En helt underbar vecka på Idre fjäll till ända och nu letar jag efter liften som kan ta mig upp på toppen av tvättberget. Hoppas det finns en toppstuga där som kan servera mig nåt stärkande.

torsdag 9 februari 2012

Säga vad man vill, del 2

Nja, med närmare eftertanke gillar jag inte riktigt att frysa om fötterna... Nästa år är det jag som investerar i sulor med värmeslinga i.

Annars är det just nu så vackert så man inte tror att det är riktigt sant.

söndag 5 februari 2012

Säga vad man vill

Man kan gnälla på kylan som slår rekord och oja sig över att elmätaren snurrar fortare än fort, men fasen vad vackert det är ute när det är så här!
Dessutom är det helt legitimt att sörpla i sin ofattbara mängder varm choklad med grädde.

lördag 4 februari 2012

Vinter eller?

Har hamnat i lite radioskugga. Får se om jag kan lösa det i morgon. Snöflingan får lite symbolisera vinterläget just nu.

torsdag 2 februari 2012

Ambivalent

Idag är det nog inte lätt att vara Silverräv. Hans fru är en smula, vad ska jag säga... ambivalent.
Glad för vissa saker, men heligt skitförbannad för andra. Lägg därtill eine kleine smulchen sketatrött på nämnda Silverrävs minne. Nej, avsaknad av menar jag ju.
Sigge får helt enkelt bli vaccinerad en annan dag och Skruttafisan fick komma in i tvättstugan lite senare än tänkt, när nyckeln kommit hem från Silverrävens jobb.
Nog om det, han gör så gott han kan, eller nåt.

Tillbaka till den ambivalenta kvinnan i hushållet. Hon studsar fram av förväntan och glädje samtidigt som hon svär över uteblivna besked, över orättvisor som uppdagas. Hon vill så mycket men tyar inte riktigt, kommer liksom inte till skott. Vill bara äta choklad och fortsätta älta gammal dynga som liksom aldrig tar slut. I morgon är en annan dag, det vet jag.

Chokladen är dessutom slut.

Update: Hrm, just det ja, jag äter ju inte choklad numera. Skit.

onsdag 1 februari 2012

På tal om Hanna Hellquists #sexism

Blev" lillasötagummad" i telefon av sotaren som dessutom påstod, att om jag inte kunde boka om tiden till nån gång samma dag, skulle det bli nästan dubbelt så dyrt. Så de kan alltså tydligen både få vara nedlåtande mot mig OCH kunna skicka ut en tid som jag sen måste inrätta mig efter eller betala mer för att ändra?!

För att förklara det hela närmare: Vi får alltså en anvisad tid från sotardistriktet för en brandskyddskontroll av vår kakelugn. Tiden mellan 13-15 är lite svår för oss att passa, då vi ju som många andra jobbar, samt har 4 mil enkel resa till jobbet. Vi kör med andra ord inte hem för att släppa in honom när vi inte ens vet när inom dessa två timmar han kommer. Så kul är det inte med flexuttag.
På lappen står att om man inte kan passa tiden, kan man lämna nyckel till granne eller lösa det med annat arrangemang (lägga ut nyckeln, tolkar jag det som). Det vill vi inte. De flesta häromkring jobbar på dagarna och dessutom har vi ett inbrott i färskt minne som drar ner lusten.
Jag ringer för att boka om tiden till en dag då nån av oss kan komma ifrån, alternativt till en tid som passar mina arbetstider lite bättre.
Jag ringer det numret som står på lappen, som går till administrationen. Där får jag veta att om jag ska boka om tiden, måste jag ringa den som ska utföra jobbet. Får hans nummer och ringer det.
Han är nedlåtande, och säger bland annat att: söta lilla Nipe, jag har fullbokade dagar ser du och kan inte ändra tid hur som helst, dessutom kommer det bli nästan dubbelt så dyrt om du ska boka en ny dag och då får du ringa till administrationen så bokar hon en ny tid. Vi löser det med att han kommer "runt halvåtta" imorgon bitti stället, men han kan inte säga hur lång tid det tar, så jag vet inte om jag kommer försent till jobbet eller inte.

Och så typiskt också att jag min konfliktsrädda vana trogen, inte konfronterar honom direkt, utan lägger på arg som ett bi och går runt här och surar. Först långt efter att deras telefontid är slut inser jag att jag borde ringt upp till deras administration och ifrågasatt merkostnaden för att boka om tiden. Dessutom borde jag slutat diskutera tider med karln och istället ifrågasatt hans bemötande av mig. Om Silverräven ringt och sagt samma sak, hade han kallat honom för "lilla söta Silverräven" då? Tror inte det, va?

Vabruari

Jahapp, vi öppnar starkt med en vabb idag. Pillerill hostar och har ont i halsen. Låg och grät i natt över halsen.
Det krävdes inte många sekunders jämförelse i kalendrarna för att inse att vem som skulle stanna hemma idag. Silverräven hade inte många sekunder över idag. Lunch, darling, hinner du inte med det? Var det därför du inte tog med matlådan som låg i kylen, hehe.