måndag 1 juli 2013

Oh, oh, orientering - del 10

Havs-OL dag 1, Tjärö

Ja, hej och hå. Vaknade med postmigrän-känningar efter en natt med ganska dålig sömn. Första natten i nya vagnen, så ovan vid sängen och kallt. Nåväl, det goda humöret överskuggade det hela och det är ganska gott med Resorb och Eeze till frukost. Typ.
Eftersom vi som vanligt varit lite sena med att bestämma oss, så blev vi tvungna att åka båten över till Tjärö redan kl 8 (därav beslutet att sova i husvagnen trots att vi bara bor några mil från tävlingen). Morgonstund har guld i mund, det inser jag de få gånger om året jag är uppe med tuppen. En fantastisk båttur över till Tjärö, med strålande sol och vackra vyer.
Väl på ön väntar vi in nästa båt, där Silverräven och fler ur familjen bokat sig.
På TC sätts klubbflaggan upp samtidigt som nån i klubben hånar meterologen som förutspått regn. Vaddå, regn, här är ju alldeles strålande!? Big mistake, big mistake.
På grund av huvudvärken väljer jag en Öppen Motion 7, trots att den bara går på norra delen av ön. Jag har aldrig varit på södra delen och hade sett fram emot detta. Men, lyssna på kroppen kändes vettigt så ÖM7 skulle det bli.
Silverräven som skulle springa samma, går med mig till starten och springer i väg fem minuter före. Psykologiskt det där att han springer ut före, så jag slipper bli omsprungen...
Startstämplar och springer iväg.
Döm om min förvåning när jag på väg mot 1:an ser Silverräven, som kommer från ett helt annat håll! Frågar lite skadeglatt vad han gör där och får väl ungefär den responsen jag förtjänar, hehe.
Vägen mellan 1:an och 2:an känns lätt, här gick jag och Pillerillen bara för några veckor sen. Det börjar dock dugga lite, men regn är ju bara blött vatten så vad gör väl det? Lite regn skadar ju aldrig, eller? Varken kontroll 2 eller 3 är några problem, mer än att jag känner att det går så sakta.
På väg mot fyran  tvekar jag lite när jag kommer fram till ängen, och kan inte riktigt bestämma vilket håll jag ska ta, söderut genom samma grind som jag kom genom innan, eller norrut mot den norra änden för att sen springa genom starten igen. Förbannad på mig själv att jag inte läst PM, för jag vet inte om jag får korsa stängslet eller måste gå genom öppningarna. Väljer södra vägen och när jag närmar mig 1:an igen som jag ska förbi, träffar jag på mina föräldrar som villat bort sig bland klipphällar och stenmurar. Tar 4:an utan problem och springer med gott humör mot 5:an och nu övergår duggandet i vanligt regn.
Här kommer det första hjärnsläppet. Går upp precis till vänster om branten och ska sen bara fortsätta uppåt och ha den lilla branten på höger sida om mig. Jodå, har branten på höger sida om mig, men FEL brant. Får det inte riktigt att stämma när jag passerat, men fortsätter ändå framåt en bit tills jag inser att jag måste vara galet. Går då lite snett bakåt för att läsa i mig på nåt (i det här fallet havet och en liten snip/brygga/udde). Får fortfarande inte rätsida på det utan går tillbaka till den stora branten och börjar om på nytt. Hjärnan är ännu inte helt påkopplad så jag drar åt vänster igen. Nu inser jag att jag är för långt till vänster och undrar högt "HUR SVÅRT KAN DET VARA EGENTLIGEN???!!!".
Går nästan spik på kontrollen sen, men hamnar fel sida en klippa och ser den inte, så jag lägger några minuter till på att irra lite.
När jag tagit kontrollen och försöker ta mig mot 6:an, öppnar sig himmeln och det fullkomligt vräker ner, fast snett från sidan. Kompassriktningen som jag nog hade behövt här struntar jag i och nu kommer jag snett redan med en gång. Korrigerar det och tar mig sen till kontrollen utan större problem, mer än att det ju regnar så man knappt ser.
På väg mot 7:an lyckas jag få lite kontakt med huvudet och stannar där kontrollen ska vara. Problemet är bara att jag inte ser den! Med tanke på hur jag betett mig innan så börjar jag tvivla på att jag verkligen är på rätt ställe och börjar gå framåt för att försöka hitta nåt att läsa in mig på. Inser att kontrollen borde varit där jag stod och hittar den bakom lite buskar. Nä, nu får det vara nog med hjärnsläpp tänker jag och springer mot 8:an, bara för att där stå som ett fån och inte hitta den heller. Tittar mig 270 grader runt om och självklart var kontrollen i den sektor jag inte kollat i. Går några meter iväg och får då en hint av en medtävlande om att jag borde titta lite bakåt. Aha! Där bakom stenen var den lille rackaren.
9,10 och 11 var sen inga problem, men de tre bommarna innan gav en urusel tid. Kom i mål totalt sjöblöt och insåg att jag inte hade några ombyteskläder med alls, bara en t-shirt. Grattis till mig!
Silverräven slog mig med 17 minuter, trots att han bommade rejält på första kontrollen. Det är retligt.
Skruttafisan sprang en kortbana och vann sin klass. Pillerill tog med Silverräven på en U1 och spurtade så snabbt att vi missade hans målgång.
Gick till båten och det var ingen som helst kö, vilket vi sen hörde att det var några timmar senare.
Slappade i husvagnen och fick tillbaka huvudvärken, glömde dricka efter loppet. Åkte hem en sväng för att torka kläder och skor och för att fixa mat. Åt i vagnen och sen somnade vi som fyra små grisar.3 kommentarer:

LindaLottaPusing sa...

På arrangerande klubbens hemsida finns det gott om bilder på Pillerills målspurt. Hur söt som helst, sin vana trogen.

Nipe sa...

Såg lilla sötnosen :)

Linapina sa...

Vilken härlig karta, där skulle jag verkligen vilja springa någon gång! Så olikt allt här i Dalarna...