fredag 15 maj 2015

Det var på tiden

Både jag och Silverräven är uppvuxna i västra Småland. Ingen av oss har dock varit vid Store Mosse innan, vilket ju är nästan snudd på kriminellt.

Det åtgärdade vi idag. Alltså, det var ju på tiden! Hur häftigt som helst. 

Vi började vid Naturum och där inne var det fin utsikt ut mot stora gungflyet. Två stora kikare fanns där så man kunde spana ut på fågellivet. De hade också två webkameror i två olika fågelholkar. I den ena var där en sädesärla, enligt nån som visste. Jag såg bara en fågelstjärt... I den andra var där fågelungar, flera stycken. Två riktiga fågelentusister stod och pratade upphetsade och pekade på skärmen och förklarade en massa. Ja, det var nästan roligare att titta på dom än på fågelungarna. Häftigt med webkameror!

Sen gick vi en 3km tur ut till ett av fågeltornen. Där satt tre danskar och drack öl och spanade på två sångsvanar och två tranor. Kände att vi nog störde en hel del när vi kom tramsande genom skogen.

Vi tog bilen bort till Kittlekull där vi istället gick ut på den västra delen av mossen. Här blev det 6,5 km vandring varav hälften på spångar ute på mossen. Vilken upplevelse! Helt tyst och öde. 

Totalt över en mils vandring. Nu är det  soffläge.

Inga kommentarer: