söndag 11 oktober 2015

Det bidde en tumme, ungefär

Tre fjärdedelar av familjen åkte med klubben till Stockholm och 25-manna.
Den sista fjärdedelen, ja hon tänkte sig en liten helg med egentid deluxe.
Så här var planen:

Fredag eftermiddag: köra direkt från jobbet till Kalmar och Clarion Packhuset. Ta en liten shoppingtur innan affärerna stänger. Eventuellt gå en runda till slottet och fotografera lite.
Äta på hotellet ( ingår i priset vilket ju är helt galet bra!). Därefter tappa upp ett varmt  bad i badkaret. Lägga en ansiktsmask, ta inpackning i håret, klippa och måla tånaglarna. Lyssna på en bra podd och dricka nåt gott. Avsluta med hudlotion. Sova i en evighet i skön säng.

Lördag: Gå upp tidigt. Ta en promenad runt stan och fotografera. Njuta av hotellfrukosten. Gå ut på stan lagom till affärerna öppnar och shoppa loss och bocka av en lång shoppinglista.
På eftermiddagen köra till Ikea och Bauhaus och fortsätta bocka av den där listan.
Köpa lite gottigheter och köra hemåt. Ta en omväg hem och fotografera lite på diverse ställen.
Väl hemma sjunka ner i soffan och se några filmer. Njuta lite godis och dricka.

Söndag: Umgås med vän. Gå en långpromenad i höstsolen. Hälsa på syster. Lägga en orienteringsträning. Laga mat inför veckan som kommer.

Det blev, som ni säkert redan räknat ut, inte riktigt som planerat.
Fredag: På jobbet berättar jag livligt för kollegan om mina planer, men känner att jag inte kan prata riktigt. Det känns och låter som om jag var helt täppt i näsan, men det är jag ju inte?
Kör upp till Kalmar. Checkar in och går ut på stan. Köper en symaskin och oj, vad tungt det var att bära den till hotellet? Går ut igen och inser att Kalmar slott inte riktigt syns, det har ju blivit mörkt.
Äter middag och går upp på rummet. Hemskt, vad tungt allt känns. Tappar upp badet och lägger mig. Glömmer podden. Silverräven ringer och behöver login till sitt wifi. Lägger mig igen och inser att jag glömt ansiktsmasken. Upp igen och lägger på den, men oj vad tungt allt känns. Den där skumma känslan i munnen och näsan börjar bli värre.
Badar färdigt och mår skit rent ut sagt. Smörja på hudlotion är som ett marathonlopp.
Somnar men vaknar mitt natten och har enorm värk i överkäken. Ok, det var därför jag inte kunde prata ordentligt igår - bihåleinflammation.

Lördag: Vaknar av mobillarmet 07.00. Nån fotopromenad är det inte tal om. Hittar ett nässpräy i handväskan. Somnar om. Vaknar och stapplar ner till frukosten. Kan inte böja huvudet utan att näsan rinner. Ligger pall på hotellrummet fram till fem minuter innan utcheckningstiden. Släpar ut den enormt tunga symaskinen till bilen. Genomsvettig. Går på stan. Svettas, snorar och hittar typ inget på min digra lista. Stan stänger och jag går till bilen. Kör till en parkering vid slottet och tar fem ynka bilder. Kör till Bauhaus och tittar slött på lamporna. Orkar inte. Köper lite mat på Willys. Köra raka vägen hem. Tittar på en dålig film. Tar en Alvedon och nässpray. Somnar men vaknar flera gånger.

Söndag: Soffan. Pusslar. Soffan. Nässpray. Alvedon. Orkar ingenting.

Jahapp liksom. It shall pass, frågan är bara hur mycket snor jag hinner producera innan dess.

2 kommentarer:

Mamma sa...

Stackars du. Ynk.

Nipe sa...

Ja, mamma en riktigt manlig förkylning är det... ynk ynk