söndag 17 december 2017

Mycket skog

Denna helgen har vi verkligen fått mycket skog i sinne.
Igår ansvarade Silverräven och Skruttafis för träningen innan klubbens årliga Lucia/Julfest.
Vi vaknade igår, hoppade i träningskläderna och drog till skogs för att hänga ut kontroller och stämplingsenheter. Det tog en stund. Träningen var av karaktären "Ploj-OL", så en hel del kontroller bestod inte bara av en skärm och enhet utan av flera .
Vi körde hem och åt lunch och sen var det dags att åka upp igen och hålla i själva träningen. Vi hade en kontroll som var bemannad, dvs en person gick runt på en slinga, hållandes i skärm och enhet. Vi turades om och jag fick näst sita passet. Det blev några kilometer promenad i skogen igår helt klart. Härligt väder var det med. På förmiddagen snöade det faktiskt lite och sen sprack det upp och blev finväder.
I morse körde vi upp igen och tog in alla kontroller igen. Jag gick en runda och hämtade in hälften. På väg till sista gick jag en omväg och tog lite foton, där var väldigt mycket håris. Cool företeelse, måste jag säga.
Hämtade kontrollen gick sen ytterligare en omväg ner mot bäcken för att följa den tillbaka till vägen och bilen. Nere vid bäcken var det fullt av stora stenar. Det blev en blandning mellan att klättra, hasa, hoppa och gå.  Underbart!
Väl tillbaka i klubblokalen var serveringen på väg att stänga. Vi fick det sista kaffet av de två som jobbade där, perfekt tajmat!

Nu på eftermiddagen körde vi till Eriksberg, som är ett viltsafari. Idag var där julmarknad. Vi var där så sent att vi fick köra hela vägen i genom vilthägnet och parkera precis vid säteriet. På vägen ut igen fick vi köra en omväg (för att man skulle slippa mötas på den smala vägen). Vi har bott här i Blekinge i 20 år nu, men aldrig varit på Erikberg och kört safarirundan. Vi har varit där på After Work och på julmarknad, men aldrig i själva parken. Alltså, vilket ställe! Nu såg vi bara ena sidan av hägnet, men jisses vilken natur. Vi måste bara dit på sommaren när det är öppet.

På vägen hem "råkade" vi själva ner till Gullan. Gick runt en stund i trädgården och la upp en liten plan för hur vi ska attackera stenar, björnbärsris och gamla trädstockar. Där finns att pyssla med.

Nu, nu slappar vi resten av kvällen.

Inga kommentarer: