onsdag 23 februari 2011

Ett bonnakök

På Hemnet kan man hitta de mest fantastiska uttryck för hur ett hus ser ut. Det är fräscha badrum, ytor för fridfulla dagar och villor renoverade med skicklig fingertoppskänsla. Generöst tilltagen och välkomnade hall, som leder in till sällskapsytor utöver det vanliga. Mäklarnas kreativitet när det kommer till beskrivningar vet nästan inga gränser.
Vissa beskrivningar skulle jag vilja se definitionen av. Vad är exempelvis "en smakfullt inredd klädkammare"? Exakt hur ser den ut? Vem bestämmer vad som är smakfullt?
Vad betyder spännande vinklar i köket? Inte konstigt maken går vilse därinne.
Vad är ett "lantkök"? Det verkar syfta till nåt fint, rejält och luftigt. Ett rum där hela familjen får plats, tja kanske rent av även grannkärringen och hennes osnutna ungar? Alla får rum där kring brunnen, nej förlåt, köksön med kran i antik modell menar jag ju.

4 kommentarer:

stort och smått sa...

Underbar bild!

Något som retar mig fullständigt galen är alla "detaljbilder" som ska visas nu för tiden.

Det kan vara en vas med tulpaner på en bänk eller köksbordet, en bit av en uteplats där de zoomat in karmen på en trästol, det kan vara en kvist i trädgården med gröna blad i förgrunden och så anar man en gräsmatta i bakgrunden.

SUCK säger jag bara. Är jag på jakt efter hus vill jag ju se riktiga bilder på huset och trädgården - inga blommor i närbild.

Nipe sa...

Agneta: Kunde inte sagt det bättre själv :)

Nonsensakuten sa...

Höga bänkar, dammigt på golvet och vävnader med orden "home, sweet home" på väggarna; ja, se - då är det ett lantkök!
Tror jag...

Milla sa...

Ja nå´t bonnakök står inte högst på min prio-lista...närmsta grannfru här får ju dra me' sin osnutne make och det blir ca en mil på rullatornför dem:)

Alla har vi olika behov i våra hem och det är ju tur att man kan känna igen sig i sitt eget, puh :)

Kramar från mig som har-ett-påbörjat-halvrivet-påbörjat-renoverongsobjekt-till-kök.