lördag 10 november 2012

Äpple i folie

Mullebarnen fick i dag elda lite. De fick testa att tända en tändsticka och vi förklarade hur man gjorde, vad man bör tänka på och framför allt betonade vikten av att man aldrig aldrig får tända en tändsticka utan att en vuxen är med.
Lite intressant, hur avancerat en sån simpel sak är när man ska lära nån annan. Vad många olika moment ett tändande av en tändsticka består av. Hur mycket man liksom "bara gör" med ryggmärgen, utan att tänka på det. Det blir så väldigt tydligt just när man ska förklara det för någon annan som inte ens en gång testat att öppna en tändsticksask. Alla barnen fick eld på stickan vid första försöket. Lite senare skulle jag repetera allt och visa igen, sakta och pedagogiskt, och till exempel visa att man måste hålla lågan uppåt för att slippa bränna fingrarna osv. Tror ni jag får fjutt på stickan då?
Nä, självklart inte, utan får dra stickan på plånet flertalet gånger innan det tar sig. Nåväl, barnen var roade.

Sen tog vi äpplen (med kärnhusen borttagna) och la i foliepaket som vi sen ställde i glöden. När de var klara stjälpte vi upp äpplena i kåsor och som tillbehör hade vi kanel, vaniljsås och sirap. Det såg kanske inte jättegott ut, men det var det!
Lite kladdigt, men med några extra plastpåsar i ryggsäcken, så fick vi med oss hem både alufolieskräp, kladdiga kåsor och sirapsflaskor.
Inget skräp får lämnas kvar, lämna skogen som den var!

Inga kommentarer: