lördag 2 november 2013

Det funkade!

Det var ju roligt att städa?!

En massiv insats, som orsakat ett halvt hus i kaos. Just i detta nu börjar vi se ljuset i tunneln igen, men det är fortfarande saker precis överallt.
Vi har flyttat runt lite möbler och passade samtidigt på att gå genom alla lådor i barnens rum och i kontoret. Mycket kul saker man kan hitta...

Vi köpte detta huset sommaren 2004. I vårt förra hus (som ligger granne med det vi bor i nu), hade jag ett skrivbord uppe på den inredda vinden. Där stod symaskinen redo, där fanns alla presentinslagningsgrejor, där fanns allt man behövde för att släppa loss kreativiten.

I detta huset finns ingen inredd vind, och ingen bra plats för ett motsvarande skrivbord.
Barnen fick den enda tänkbara hörnan, till barnpyssel, vattenfärger och senare till datorhörna.

Nu är vattenfärgerna tack och lov passé och ingen kladdar med trolldeg, play doh eller går bärsärk på tejprullen längre. De börjar bli rumsrena, kidsen, när det kommer till pyssel.

Så nu, nu var det dags kände jag. Deras dator fick flytta upp och kombineras med TVn, så nu kan de titta på SVTPlay på större skärm. Lyckliga barn! Deras pysselgrejor som inte mamman vill leka med, flyttade in på deras rum och dessutom fick de halva bokhyllesystemet var med sig upp. Ner från deras rum kom två identiska Ikea-hyllor som nu blev perfekta i kontoret istället.
Deras gamla ( som även faktiskt är mitt gamla skrivbord från tonåren) sanerades och nu ska jag pimpa lite. Sen har vi en pyssel/sy/kontorshörna till mor i huset!  Alla nöjda. Ibland får man till det, helt utan att det var meningen från början.

Jajustja, nu gick jag nog lite händelserna i förväg ändå. Det var ju alla de där sakerna som inte riiiiiktigt har kommit på plats än. Nåväl, en sak i taget.

Inga kommentarer: