måndag 25 augusti 2014

Vad är din dröm?


På jobbfronten är det lite stå just nu. Det går varken bakåt eller framåt. Det känns som om jag befinner mig i nåt vakuum. Vet inte vart åt det barkar, vet inte heller åt vilket håll jag själv vill.
Folk frågar mig, vad vill du göra?
Jag svarar: jag vet inte.
Hade jag vetat det hade jag försökt ta mig dit.
Folk säger: plugga nåt då?
Jag svarar: ska man plugga i min ålder med en redan hög studieskuld, måste man veta vad man ska plugga. Alltså ramlar jag tillbaka till första frågan, vad vill jag göra...

Så, vad är min dröm då? Vilket är mitt drömyrke? Jag blir galen, för jag vet verkligen inte! Det enda jag vet är att jag instinktivt känner att jag inte kan sitta på en kontorsstol resten av mitt yrkesliv. Jag blir så fruktansvärt uttråkad och får så ont i kroppen.

Detta tänkande och ältande leder ju ofelbart in på tankegångar om inte bara yrkeslivet. Vips så funderar jag på livet i stort - det där som händer alla andra timmar på dygnet, då när jag inte sitter på min kontorsstol.
Vad har jag för drömmar och mål?
Hm, ja, med livet i stort är väl målet att just leva livet. Att fylla dagarna med liv, carpe diem och allt det där stora man pratar om. Att se det lilla i det stora, att ha glaset halvfullt och så vidare.

Men om vi ska konkretisera lite då? Vad drömmer jag om att göra då?
Så mycket, så mycket.
En sak som återkommer när jag snurrar runt i tankarna det är att cykla/springa långt och länge.
Jag inspireras ständigt av personer som cyklar till Paris, som paddlar från Strömstad till Haparanda, som går hela Kungsleden osv.
Cykla Jyllandsleden, det har jag haft i tankarna i många, många år nu. Kanske dags att göra slag i saken? Det är faktiskt möjligt att starta och sluta här hemma, bara att lasta på cykeln på tåget ner till Köpenhamn och sen därifrån vidare till Jylland med danska tåg.
Det tål att tänkas på.

Vad drömmer du om?

4 kommentarer:

Anne Sandberg sa...

Jag köper en stor gård, där startar jag ett HVB-hem med inriktning djur & friluftsliv det sistnämnda får du ta hand om :) bra va ett jobb som skulle passa dig bra 😀

Nipe sa...

Låter som en bra plan Anne! Så kan jag var hur mkt skogsmulle jag vill :)

Anonym sa...

Men å, precis så där är det för mig. Jag har den typ av jobb som inte är särskilt spännande, men trivs rätt ok på min arbetsplats och kan flexa mycket (=bra med två mindre barn). Men det känns så tomt! jag gör ju inget vettigt.

Fyrtioett år fylld, försöker jag fundera på vad jag skulle göra om vi låtsas att jag hade alla utbildningar som krävdes. Och det är blankt. Och det känns så, själlöst, att jag inte ens kan komma på vad min dröm är.

Jag vet ju vad jag älskar att göra: orientera, jobba i trädgården, springa/gå i skogen, bygga lego och sortera saker. Men det kan man ju liksom inte försörja sig på.
/Fröken Fräken

Nipe sa...

Fröken Fräken: Ja, visst är det klockrent - håller med dig fullständigt i det du skriver! Du beskriver min känsla perfekt. Ja, om du byter "bygga lego" mot "att pussla"... Fast ärligt talat så gillar jag nog lego med. Men som sagt, jag har ännu inte hittat en lösning på hur jag ska kunna försörja mig på detta.