onsdag 14 november 2018

Julpepp och höstlöv

Helt otippat har jag gått och blivit pepp på julen!? I didn't see that one coming...

Idag var jag på Järnia och försökte köpa nya ljusstakar till föntrena i vardagsrummet. De var slut i färgen jag ville ha så jag har beställt nya. Hoppas de får in fler bara.
I eftermiddag planerar jag att sätta upp jusslingan på altanen.
Flera gånger nu har jag motstått impulsen att köpa hem glögg och pepparkakor. Julmust dricker vi nästan varje kväll, men det är inte min förtjänst utan mer ett resultat av makens ständiga begär.
Funderar på barnens julklappar.

I övrigt har jag inte alls vant mig vid att det blir mörkt redan innan jag går från jobbet. Herredumilde vad mörkt det är! Jag får ingen som helst lust att göra nåt vettigt när det är mörkt, inte ens inomhus.
Det bär emot att gå ut i garaget för att hämta verktyg eller målarpenslar, än mindre har jag lust att åka till stugan och snickra där. Där är inte bara mörkt utan även rätt kallt. Vi har inte satt på värmen än, känns lite onödigt när det är en byggarbetsplats. Men snart, när vi isolerat om i golvbjälklaget och skruvat dit nytt spånplattegolv, då är det dags att installera en luft-luftpump.

Annas då? Tja, det är fullt med löv på marken här hemma. Det är hög tid att räfsa ihop och få upp på släpet. Jag bävar. Det är blött i löven och de förökar sig bara man vänder ryggen till. Nä, kanske inte, men det känns så.
Jag väntar på att Pillerill ska komma hem från skolan, så jag får lite hjälp.


Inga kommentarer: