måndag 30 november 2015

Äventyr utanför dörren

Katrin som har bloggen Katrins Äventyr, manar till mikroäventyr på söndagarna i december. Att i all enkelhet fylla en termos och bege sig ut på litet äventyr.
Så påpassligt då att vi behövde lite frisk luft i söndags!
I all hast packas en termos med varm choklad, en med te och en med kaffe (varför enas liksom), samt lite fikabröd.
Vi åker till Listersjön norr om Ronneby och inser att det var minsann inte igår vi var där sist. Barnen har ingen aning om att här ens låg en sjö. Hm, med andra ord är det mer än 13 år sen sist. Så nära hemma, men uppenbarligen så långt borta ändå.
Listersjön är en väldigt flikig sjö, med många vikar. En underbar sjö att åka långfärdsskridskor på av just den anledningen. Det tar många timmar att åka runt hela och det är en väldigt varierande tur, som även innehåller lite pulshöjning på mitten där isen alltid är svag.
Nu ligger temperaturen en bra bit över nollan, så någon is är det inte tal om direkt. Nästan badbart, skulle jag nästan kunna drista mig till att säga.

Vi kör till Skärsviken i södra änden, som är en ganska bred vik, med fin sandstrand. Blekingeleden går förbi här och är finns grillplats, vindskydd och dass. Ett fint utflyktsmål alltså.

Uppkrupna i vindskyddet tar vi fram fikat och inser att några muggar packade vi aldrig. Vilken tur att termosarna har muggar i toppen!

En snabb fika och alla är rörande överens om att sånt här gör vi alldeles för sällan.
På vägen hem är solen redan på väg ner och ett helt magiskt ljus silar mellan trädstammarna.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vilket bra äventyr! Blir spännande att se vad 2a advent bjuder på.

Nipe sa...

Jag klurar!

Kari sa...

Nu i helgen kan du göra samma sak men faktiskt testa badvattnet, det vore ett bra äventyr!

Nipe sa...

Kari: hm, med en bastu i närheten så hade det inte varit omöjligt alls :)