tisdag 29 december 2009

Året som gått

Jaha, min första årssammanfattning någonsin, tänk vad bloggandet kan för med sig.
Januari: Öppnade starkt med att jag lovade mig själv att ha stegräknare på varje dag. Det höll ända till januaris slut faktiskt. Pillerill visade på allvar sina talanger inom de hushållsnära tjänsterna.

Maken reste som en tok och jag tog det mest lugnt med barnen. Ett besök på BodaBorg resulterade i en rejäl förkylning med tillhörande träningsvärk.

I februari lyckades vi få till en minitrip till Halmstad, annars var det ganska segt.
Däremot steg tempot i mars när vi med kompisar åkte till Idre. Jag fick rasta både mig själv och längdskidorna. En underbar vecka i snön och när vi kom tillbaka kom våren. En härlig månad på alla sätt och vis.

April bjöd på nya löpartights, födelsedag och joggingrundor. Vi drog till skogs och tog ett gäng med geocacher.

I början på maj köpte maken sin efterlängtade BMW cab och jag hade jobbuppdrag på annan ort och pendlade långt några dagar i veckan. Ljudboken blev min vän. Grannen släpade med mig på Bodypump-passet från helvetet och mitt hår fick bli oborstat de närmaste dagarna.

Juni bjöd på mer pendling och joggingen fick avbrytas på grund av ett knä som inte samarbetade. Midsommar var vi på Öland.

I juli hade jag semester och jag öppnade starkt med att bränna mig på ryggen. Bröllop var vi på och kunde för en gångs skull cykla hem från festen. Sen körde vi Vänern runt. Vi lärde oss att sola skiner då f-n inte i Karlstad, utan att regnet öste ner från både höger och vänster. Hela semestern kryssade vi mellan lågtrycken och lyckades besöka Borås djurpark, Skara Sommarland, Leklandet i Karlstad, Sunne Vattenland, Universeum och Liseberg. På samtliga ställen var vi på intet sätt ensamma, har aldrig varit med om såna köer!

Första halvan av augusti hade jag ångest över att semestern höll på att ta slut. Den andra halvan hade jag ångest för att jag hade börjat jobba.

I september blev jag huxflux ledig, i brist på uppdrag. Inte mig emot, det var en toppenmånad. Jag bytte kontorskläder mot träningskläder och tillbringade stora delar av dagen med att cykla till och från dagis/skola med Pillerill i cykelkärran. Årets andra bröllop bevistades och jag dansade benen av mig.

Sen kom oktober. Det varslades på jobbet, jag klarade mig men blev av med några goa kollegor. Fick århundradets förkylning (nåja) och började jobba igen.
November tänker jag inte kommentera. Skitmånad.

I december ryckte jag upp mig rejält. Utmanade mig själv att vara LCHF/GI-vän fram till julafton. Det gick alldeles förträffligt och jag chockade inte bara min omgivning med min beslutsamhet utan även mig själv. Nu är det några skälvande dagar kvar och snön faller utanför fönstret. Dags för en kopp te i soffan.

6 kommentarer:

stort och smått sa...

Åh, trevlig läsning!

Jag skulle också vilja göra en sammanfattning, men jag tror att det skiter sig. Jag har helt kommit ur skrivgängorna.

nilla sa...

Wow, du verkar ju ha haft ett bra år! Wow.

Mångmamma sa...

Ok, nu blir jag impad!
Bra tag detta år, hoppas det blir likaledes framöver.
Din blogg följer jag i alla fall!
Gott slut och gott nytt!

Milla sa...

Alltid lika härligt att följa dina upptåg. Du skriver med en sådan härlig ton och smittar med din positiva energi. Tack.
Hoppas ditt nästa år blir fyllta av hälsa och glädje.Kram Milla

nipe sa...

Agneta: att komma ur sina skrivargängor är inge skoj, hoppas du hittar tillbaka snart!
nilla: jovars!
Mångmamma: ja, jag hoppas att jag lyckas börja året i samma anda...
Milla: Tack detsamma!!

Johanna sa...

Din blogg är kul att läsa Nipe,
jag önskar dig ett gott nytt år och hoppas på fortsatt mycket kul skrivstoff framöver :-)
Kram!