torsdag 30 september 2010

Sagan om den funktionella träningen

Det var en gång två systrar som tänkte gå till gymmet ihop. En liten halvtimmes funktionell träning lät som en bra idé och de två rara små flickorna skuttade hand i hand in i salen. Efter en stund märkte de att det var väldigt tyst och kusligt i salen. Alldeles ensamma stod de där. Men de två rara flickorna är inte bara rara, utan även vid gott mod, så de förblev leende.
Den goda fén dök plötsligt upp och sa det var hon som var tränaren. Åh, vad mysigt tänkte de rara små flickorna, en alldeles egen tränare mitt ute i den stora salen. Det blir ju bra, tänke de, ty de hade alltid önskat sig en personlig tränare.
Den goda fén startade den ljuva musiken och som genom ett trollslag förändrades allt! Den stora salen, blev nu helt plötsligt mörkare och mer skrämmande. De lätta små söta vikterna som flickorna plockat till sig, blev nu helt plötsligt mycket tyngre. Klockan den började slå långsammare. Men det värsta av allt, den goda fén, hon förvandlades nu till den onda häxan! Ingenting flickorna företog sig undgick den onda häxans blick. Ingenstans kunde de gömma sig. Efter 100 år i den onda häxans våld blev de sen till slut utläppta igen, svettiga och darrande. Men eftersom de rara flickorna inte bara äro rara utan även en smula korkade, så log de och såg glada ut och lovade den onda häxan att snart komma tillbaka igen.

Hej träningsvärk!

onsdag 29 september 2010

Fortfarande i tjänst


Kollade genom de av pappas bilder som jag scannat in. Fastnade för den här bilden från 73-74 nångång.

Spana in knivarna på bordet. De används än i dag, fortfarande lika bra.
Spana in stolarna. Ommålade, men fortfarande i bruk.
Spana in soffan längst bak i bild. Några lager färg senare är den fortfarande lika go' att ligga på och "råka släppa en fjärt". Bra resonans i den som vi brukar säga.
Spana in bordet framför soffan. Används för ett och annat pussel nuförtiden.
Spana in flickorna i bild: Fortfarande lika unga, fräscha och oförstörda. Ja, vi kan väl låtsas det i alla fall ;)

söndag 26 september 2010

Koffeinfria björnbär

Miljoner björnbär väntade på oss i dag när vi kom ut till vårt plockställe ute i skärgården. Bara att plocka, plocka och åter plocka. Ett helt underbart sätt att tillbringa söndagen på. Synd bara att de inte innehöll koffein, för det hade verkligen varit gott med kaffe till fikat. Termosen stod kvar hemma...

fredag 24 september 2010

Försäkran

För att säkra att gårdagens missöde med den saknade handväskan inte upprepar sig, måste man ju vidtaga vissa åtgärder, right? Självklart betyder det att köpa sig en handväska till. Visst?
Och för att vara riktigt på den säkra sidan är det ju bäst att även köpa sig ett par nya skor också. Fullt logiskt eller hur? Eller hur?

Jag är inte bara virrig, jag är kvinna också.

torsdag 23 september 2010

Virrpannan

I morse var det lite stressigt. Det är det aaaaldrig annars. Ljuger gör jag med.
Jag och Pillerill vaknade sent, långt efter att maken och Skruttafis åkt.
Snabbt, snabbt. Fick strunta i sminket, så det la jag i handväskan.
På parkeringen utanför jobbet inser jag hur tomt det är på sätet bredvid. Handväskan stod kvar på golvet i hallen.
Jahapp, där stod ju den bra.
Ingen almanacka, inget smink, ingen plånbok och framför allt ingen mobil. Ingen mobil betyder ingen radio.
Öken.

tisdag 21 september 2010

Nostalgi på hög nivå

Kom av någon outgrundlig anledning att tänka på Howard Jones idag på väg hem i bilen.
Tack för Spotify! Vilken uppfinning!

spotify:track:3lCMAtfFDcJj9nzZB3ayeB

( vet inte om detta funkar? Alltså, jag är lite pantad på såna däringa nymodigheter. Och gammal.)
Kram på er alla, ikväll flög mitt humör upp i topp!
Things can only get better!

söndag 19 september 2010

Utedag

Först en tur med Skogsknyttarna i skogen. Kast med liten kotte i spann är alltid skoj.


Drack te ur kåsa i solsken...


Efteråt körde jag en omväg hem för att leta lite svamp. Ställde bilen och gick en lång runda. Trötthungrig och kissenödig var jag och svampen den lyste med sin frånvaro. Gav upp och gick tillbaka mot bilen. Gissa vad som fanns precis vid bunken på bilden...


Senare på eftermiddagen fick jag med hela familjen ut i skogen igen, där gjorde vi fyndet som var på bild i förra inlägget. En liter björnbär hittade vi också. En helt OK lördag i mitt tycke.

Vad har Ni gjort i helgen då?

lördag 18 september 2010

Komsi komsi


Kom till mamma.

fredag 17 september 2010

Same procedure as every time

Jahapp. Alla ni andra som också somnade i soffan ikväll räcker upp en hand!

(jag var tvungen att skriva lite Skogsknytte-program till i morgon, annars hade jag legat kvar)

tisdag 14 september 2010

Tjuvlyssnat

Fick ett SMS av LindaLottaPusing idag:
Tjuvlyssnar på bussen:
Tjej1: Å vilken snygg väska.
Tjej2: Tack, den är gammal. Jag köpte den i somras.

måndag 13 september 2010

Stöd till ungdom


Ja, eller till 38åring.
Tack för hejaropen, hörrni! Jag behövde dem alldeles väldigt idag. Kommer behöva fler framåt, that's for sure.
Två tuffa mål är uppsatta just nu, som ska uppfyllas både i närtid och under det närmaste året. Kommer formulera dem i ord senare, de måste växa fast i huvudet först. Jag har ropat hej strax innan jag kommit över bäcken förr, så denna gången tar jag det säkra före det osäkra och låter mig själv vara lite hemlig.

Men nu kör vi full fart framåt! Yiiihaaa!

söndag 12 september 2010

Uppsträckning!

Ny vecka, nya möjligheter! Ordning på torpet! Dags att ta i med hårdhandskarna!

Nu kör vi inte med några positiva affirmationer här (på mig funkar de bevisligen inte), utan nu är det mer Boot Camp-känsla över det hela.
Öka, öka, ÖKA!

Hjälper ni till och hejar?

lördag 11 september 2010

Det är nog åldern

Jahaja, i dag på årsdagen av elfte september tänkte jag skriva en liten anekdot om när jag och kompis A var i New York. Tänkte berätta om varför vi aldrig gick upp i World trade center. Men min kompis J som sitter här i soffan med mig, hon är ju lite yngre än mig och har följdaktligen lite skarpare minne. Hon påminde mig om att jag redan hade skrivit det en gång. I tioårskrönikan. Jaha, där ser man. Så varför upprepa mig?

fredag 10 september 2010

Semesteretapp 3 - Marielyst

Haha, om ni trodde att ni skulle slippa fler semesterbilder. Åh nej, så lätt kommer ni inte undan.
Efter två dagar fick vi spunk på Albuen. Vi ville se lite folk, så vi drog till Marielyst istället. Hoppsan, där fick vi så vi teg, Marielyst är ett av Danmarks största semesterställen. High life på nätterna minst sagt.
Första dagen åkte vi till Knuthenborg Safaripark. Varmt och klibbigt, men väldigt roligt. Pillerill var den stora vinnaren för dagen. Vi insåg efter några minuters körande i parken att han inte såg allt vi andra såg, han satt ju bakåtvänd. Raskt beslutade vi att han var redo att få åka framåtvänd, vilket han hade önskat någon månad. Lycklig liten Pillerill! Senare på dagen blev han den första (och förmodligen sista) i vår familj som fick testa att äta ap-mat. Kunde liksom inte låta bli, när han fick det i handen. Det såg ju så gott ut. På slutet av dagen fick han åka runt på pappas rygg på "inte-nudda-marken-banan". Slapp klättra själv, men fick ändå det roliga.
Nipe herself, hon fick sina klätterkunskaper sågade redan på förhand av Skruttafis, så tanten blev ju tvungen att motbevisa den kaxiga dottern. Svettigt. Hej träningsvärk.









torsdag 9 september 2010

Hoppsan

Om två veckor ska vi på bröllop. Jag provade nyss klänningen jag hade tänkt att ha.

Houston, we have a problem.

onsdag 8 september 2010

Skillnaden mellan män och kvinnor

Min kompis A kommer hem till oss för att ärva lite välling till sonen. Hon parkerar bilen och maken min tittar ut genom dörren. Hans första kommentar till henne är:
- Har ni köpt nya fälgar?

Detta berättar hon skrattandes för mig när jag kommer hem lite senare. Jag skrattar gott, skakar på huvudet och konstaterar:
- Himmel, jag vet ju inte ens hur fälgarna ser ut på min egen bil.

tisdag 7 september 2010

Säsongsavslut

Jag har gett upp alla förhoppningar om att det finns nåt kvar på säsongen. Nu packar jag ur vägsnigeln. I köket står därför nu miljoner kassar med allsköns bråte. Nu ska allt bara sorteras upp och läggas där det hör hemma.

Orka.

söndag 5 september 2010

Svår fråga

Idag gick Tjejmilen av stapeln. Jag var inte med, i år heller. Innan var tävlingen en vecka tidigare och då krockade det alltid med helgen då Skruttafis firas. Det är några år sen de bytte, men jag har lyckats skylla på det i alla fall...

När jag och en kollega skulle springa loppet (way back innan barnen på den gamla vältränade tiden), satt vi på vårt avdelningsmöte och pratade om detta. Alla karlarna på avdelningen satt och ojade sig över faktumet att de inte fick springa, för tänk så himla trevligt att springa runt bland så mycket brudar, höhöhö. Ja, ni fattar stämningen.
Vår chef, han försökte vända diskussionen till det lite mindre flamsiga och säger:
- Men, tjejer. Hur lång är Tjejmilen egentligen?

Nice try.

lördag 4 september 2010

Underbart!


(Starlet nr 37, 1982)

Makens bror med sambo och barn var här idag för att fira Skruttafis.
Kusin J som är 13 år hörde oss vuxna prata om tidningen Starlet och undrade vad det var för nåt. Jag hämtade några ur min samling och hon satte sig och läste.
Efter en stund kommer kusin T (8år) förbi, tittar ner på en av dem och frågar:
- Vad är det här? Är det Dressman eller?
Kära Dressman, jag tror ni behöver hotta upp ert utbud en smula.