onsdag 8 mars 2017

På spaning

När vi flyttade till Blekinge för tjugo (!!) år sen, var vi rätt nyfikna av oss. Vi körde runt och tittade både här och där i vårt nya län. Efter ett tag tyckte vi förmodligen att vi hade bra koll, för vi slutade med de här spaningsrundorna.
För några år sen började vi orientera och då insåg vi att vi minsann inte alls var så bevandrade. Helt plötsligt åkte vi ut på tävlingar på platser vi inte ens visste fanns. Det finns mycket skog och obygd i lilla Blekinge, det vill jag lova! 
Vi fortsätter våra små utflykter ut i skogen, självklart, eftersom vi orienterar många helger om året.

Eftersom vi börjat fundera på sommarstuga vid havet, på allvar, då har vi insett att vi inte är så bevandrade i själva havsbandet heller. Nu när vi kör omkring och tittar på olika områden, blir det uppenbart hur många av de här sommarstugeområdena som vi faktiskt aldrig varit vid. Vi har nog rätt bra koll på vad de heter och var de ligger, men vi har aldrig varit där. Vi har ju missat massor, vilket jag skrev om redan i höstas. Då var det den västra änden på länet som vi spanade runt i. Idag tog jag en tur ut till en halvö inte alls långt hemifrån. Med bil cirka 20 minuter.  Otaliga gånger har vi kört förbi på landsvägen och sett skylten ut till halvön, men aldrig svängt av och kollat. Idag var det dags.

Parkerade halvvägs ut och började promenera. Till min glädje fanns en strövstig runt hela södra delen av halvön. Fin badplats, fin skog och rätt kuperat. Fina hus, men inte så många såna där som ser ut att kosta löjligt många pengar. Inga hus till salu direkt, men vi ska ju inte heller köpa nån just nu. Men spana, det är gratis och det gav mig en timmes motion.

Inga kommentarer: