tisdag 31 mars 2009

Både sött och salt

I dag har varit en blandad dag. Både sött och salt.
På arbetsplatsen där jag är konsult, var det två som slutade idag. Uppsagda som så många andra. Trist, för jag gillade dem och det kommer bli tomt utan deras skratt i fikarummet.
Efter jobbet väntade föräldrarmöte på skolan som handlade om omorganisation. Både jag och maken hade läst fel på inbjudan så vi kom insläntrande en halvtimme efter alla andra. Suck...
Mötet var ju som väntat inte så upplyftande. Idag går Skruttafis i åldersintegrerad F-2 klass, uppdelade i tre grupper tvärs genom åldrarna. Granne till denna avdelning ligger särskoleklass som de samverkar med en hel del. Detta medför att Skruttafis inte bara lär sig umgås med ALLA barn, utan även lär sig stödtecken. Bara positivt tycker vi och alla andra föräldrar. Det ska man nu ta bort, givetvis. Utan att diskutera detta med oss föräldrar. Man ska både ta bort åldersintegrationen och skapa en stor klass av alla 6åringar (31 st på hela skolan) samt sluta med samverkan med särskolan. Ingen rimlig förklaring ges från rektorerna. Lärarna sliter sitt hår, informerar oss men får inte göra mer. Blä.

Då var det skönt att hämta Skruttafis och Pillerill hos barnvakterna och köra hem. På vägen hem höll Skruttafis låda som vanligt. Pladder, pladder och lite sång. Sjöng Tingeliin med både inlevelse och luftgitarrsolo.
Slutet lät ungefär så här:
-Tingeling, tingeliiiiiiiing! Weeeouwww!
-Asså, vad jag är bra!

Japp gumman, you rock!

3 kommentarer:

segsliten sa...

Inget kul när sådana grejer händer (syftar på båda saltkaren).
Härligt med spelglada och självsäkra ungar! (syftar på sockerskålen)
Kram ☺

Speja sa...

Skolan, hua...aldrig får man vara riktigt glad...men ljuvligt med en självsäker rockande liten unge!

Miafia sa...

Trist när det sker sådana förändringar till det sämre. Mest trist är väl att ni föräldrar inte får vara med och tycka till utan blir överkörda :(

Den låten har jag som signal på mobilen, förstår att hon gillar att sjunga den ;-)

Visst är det härligt med en tripp till nostalgiland :-)