tisdag 17 februari 2009

Tyckte väl att...

..det gick fort att hämta på dagis idag. Lite för fort.

The following took place between 5.00 and 5.08 p.m today:
Stannar bilen utanför dagis. Hoppar ut och väntar en stund på Skruttafis som under konstant prat ska lägga ifrån sig ritgrejor och få av bältet.
Går in på dagis, tjuvkikar in i lekhallen där Pillerill busar som en besatt med en annan större kille. Tar av vantarna och sätter på blå tossor på skorna. Går in i lekhallen, medan Skruttafis passar på att låna toaletten. Pillerill skiner som vanligt upp, men blir väldigt skeptisk när han inte ser Skruttafis. Ropar efter henne och springer ut från lekhallen.
Frågar personalen om allt varit bra och de svarar ja. Hejdå säger jag snabbt och går efter Pillerill som nu irrar i kapprummet och undrar var Skruttafis är. När han hittat henne kommer han på att han saknar sin Mimmi, det är nappen som ligger inne i skötrummet. Som vanligt hämtar vi den och går sen till kapprummet.
Tar på Pillerill jacka, mössa och skor. Vantarna vill han ju aldrig ha på, så de hamnar i fickan. Tar på mina vantar och vi går ut.
Går ut över gården och tänker att det där gick ju fort, det brukar ta mycket mer tid. Öppnar grinden och låter den stå öppen, mamman till den stora killen i lekhallen kommer. Vi pratar lite medan vi möts. Innan grinden stannar hon och börjar prata med en farbror som kommer gående. Jag sätter in Pillerill i bilen, går runt till förarplatsen och letar upp nycklarna i fickan.

Så, nu stannar vi bandet här. Kan ni gissa vad som inte stämmer?
Svaret kommer innan läggdags.

(jodå, jag hade rätt antal barn med mig ut från dagis, så illa var det inte. Kunde varit dock...)

4 kommentarer:

Anonym sa...

Ut från dagis ja, men med hem???
Dessutom kom du nog hem med dina blå tossor =)
Ska fortsätta fundera!

CharmKatti sa...

Jag gissar på dom otroligt läckra skoskydden! dom brukar sitta kvar på. och så blir det så härligt halt med dom på!
Och var var Skruttafis??

Mamily sa...

Dottern kanske du skulle ha med dig hem??

segsliten sa...

Hade du fel barn med dig? Var var Skruttafis?
Kram ☺