söndag 11 januari 2009

Bland semlor, fågelfrågor och modiga män



Söndagsförmiddagar gnuggar vi gärna geniknölarna ute i naturen.
Den lokala orienteringsklubben anordnar tipspromenad.
Ja, det är ju rejäl pensionärsvarning på denna aktivitet, men man kan ju kallt konstatera att jag faktiskt numera är närmare pensionen än 4-årskontrollen. (å fy f-n, varför skrev jag så?)
I vilket fall som helst, det är en vacker promenad med kluriga frågor till vuxna och nån sorts bingo som passar det yngre klientelet.
Det är ett alldeles förträffligt sätt att spendera några timmar på, om det bara inte vore för de där förhatliga fågelfrågorna. Alltså i min värld finns det småfåglar, rovfåglar, sjöfåglar och sädesärlor. Kanske en aning överdrivet, men bra nära sanningen. Vild chansning på dessa frågor med andra ord. Efter att gått rundan kan man fika på hemlagad semla med kaffe för det facila priset av tjugo kronor. Det är ju liksom därför man går rundan...
Just idag råkade vi stöta på en kollega som var där och åkte lite skidor, så vi fick en rasandes angenäm stund på fiket.
Träffade också på vår Långfärdsskridskoledare Leif som hade plurrningsövning med blivande ledare. Att åka så där med berått mod fram mot öppet vatten, det är iskallt gjort eller hur? I dubbel bemärkelse.

6 kommentarer:

Katinka sa...

Det låter faktiskt trevligt trots att inte heller jag är någon fågelspecialist! Man kommer ju ut i friska luften lite också liksom.

Mamily sa...

Plurrningsövning, jag hänsvisar till ett tidigare inlägg i min blogg angående detta ämne!!!

CharmKatti sa...

Läste att du bodde i Blekinge. Min man kommer därifrån, Sölvesborg.
"Stein-skeidare" (sten-skitare)det är ordet för sädesärla på Listerländska. (Listerlandet ligger precis utanför Sölvesborg)

Åsa! sa...

Hej Nipe, och tack för kommentaren på min blogg!
Den där orienteringen tycker jag låter förträffligt rolig, förutom fågelfrågorna då. Jag är nog på samma nivå som du, men jag försöker lära mig! Det finns otroligt duktiga fågelvänner i bloggvärlden! På återseende!

Nippertippan sa...

Tackar för kommentaren i min blogg:) Du är inom samma branch kan man säga, teknikbranch i alla fall. Jag tror också på elkraftteknik, det borde vara ett bra val. Vi får se! Vill man plugga utan ekonomiskt belastning kan man plugga distans i högskolor, det finns massor av distanskurser av allt möjligt intressant.
Ha det gott!

Anonym sa...

Såg att du kikat in hos mig och frågat om åldern på min lilla skridskoåkare. Han är2½!:-)