söndag 26 september 2010

Koffeinfria björnbär

Miljoner björnbär väntade på oss i dag när vi kom ut till vårt plockställe ute i skärgården. Bara att plocka, plocka och åter plocka. Ett helt underbart sätt att tillbringa söndagen på. Synd bara att de inte innehöll koffein, för det hade verkligen varit gott med kaffe till fikat. Termosen stod kvar hemma...

8 kommentarer:

Tove Kungsholmen sa...

Svar från min blogg:
Åh, det är exakt så vi vill göra men vi kommer inte på ngt som låter bra. Min man har ett hyfsat ovanligt efternamn och mitt är så ovanligt att det inte ens finns på SCB. Men inte så snyggt dock...

Så det är svårt att få PRV att godkänna?

Nipe sa...

Det beror väl på vilket namn man vill få godkänt, vårt är enligt PRV för likt ett annat. vi håller inte med mendet hjälper ju föga. Man kan ringa och förhandkolla namnet innan man ansöker, inte så kul att få ett eventuellt avslag nar man betalt för alla fyra i familjen. Knåpa ihop några stycken förslag på namn och ring och kolla det ni gillar bäst först. Lycka till!

Mångmamma sa...

Vad orättvist!!
Jag har inga björnbär i min skog, det som jag tycker om...

Mamma sa...

Men oj va gott med kaffe när vi kom hem och kastade oss över det!

Mamily sa...

Inga Sinoalla kex till O**e heller då? stackar´n. Nåväl kaffe efter en dag i skärgården är aldrig fel, blev fångsten stor?

Nipe sa...

Mångmamma: ja, Blekinge vinner på den punkten. Här finns både trollskog och skärgård med björnbär. Men Småland är alltid Småland :)
Mamma: Ja, det var nog Sveriges godaste fesljumma termoskaffe :)
Mamily: Nä, faktiskt inga Singoalla... Men vi hade mackor, chokladbollar och kalla pannkakor. Men inget kaffe då ;) Skörden blev totalt 10 liter och då åt Pillerill upp allt han plockade och lite till.

Svågern sa...

Kommer du att köpa en termos till? (Hoppas, hoppas, hoppas.....) :-)

Nonsensakuten sa...

Jo..mycket björnbär har man plockat de senaste veckorna..