måndag 17 augusti 2009

Smått irriterad

Just nu har vi problem med felen, oj förlåt, jag menar ju elen.
Gammalt hus som blivit ombyggt, tillbyggt och kopplats samman med uthus på korsen och tvärsen, det ger en intressant kopplingshärva i elskåpen.
Vi har i varje renoveringsprojekt hittat el-lösningar av det mindre lyckade slaget. Man har ibland blivit riktigt mörkrädd.
I vår källare som vi nu renoverar ska det med tiden stå en kyl och en frys, som vi fått av snälla släktingar. Just för tillfället står dessa i förrådet, för att inte vara i vägen i garaget. Vi lever i ett avancerat 15-spel, haha.

I vilket fall som helst, kompis A ringde idag och undrade om vi hade plats i frysen, de behövde frosta av sin. Jamenvisst, vi kan ju alltid koppla in extrafrysen i förrådet där den temporärt står, där finns ju el.
Så bra det gick då. Hon tömmer sin frys och åker hem till oss för att lägga i vår, som jag satt igång tidigare idag.
Kolmörkt i förrådet. En säkring som gått. Men va f-n nu då! Vi sätter i en ny säkring, men den går med en gång. Till slut inser vi att felet beror på att frysens kompressor gått sönder när vi transporterat den mellan släktingarna och vår hem.
Ingen extrafrys alltså. Så j-kla typiskt. Där rök drömmen om stor-bak och blåbärspajer.
Stackars kompis A fick huxflux åka ner till våra gemensamma vänner och försöka klämma in maten där istället.

Men vad har då en kaputt frys med vårt elsystem att göra? Tja, inte mycket egentligen, förutom att när maken grejar med säkringarna, inser han att det går för många sladdar från just den säkringen, än vad elschemat säger. En tråd som vi inte vet vart den tar vägen. Been there, done that. Man måste tydligen ha lite spänning i livet, ohm och ohm igen...Som sagt, vi har problem med felen, el-felen.

3 kommentarer:

JoSe sa...

Hahahaha...Tur att han "kopplar" ibland då! ;)

Osloskånskan sa...

:-))

Nipe sa...

JoSo: jo, det är ju bra att gubben har huvet med sig när det gäller el i alla fall!
Osloskånskan: :-)