söndag 6 december 2015

Mikroäventyr - plan B

Planen för dagen var som följer:
  1. Sovmorgon - check på den.
  2. En snabbis på stan för att fixa ett galler till skridskohjälm - check på den.
  3. Julbord  - check på den
  4. Bandyträning för första gången ever! Med varm dryck i termos.  Inte nån check på den.
Bandyn blev inställd pga blåsten. Vi hade förberett oss noga, jag och Skruttafisan. Packat allt, skruvat på ett galler och letat förgäves efter ett annat. Hittat knäskydd. Peppat oss. Preppat oss med termosar med varm saft- för det här skulle ju sannerligen bli ett äventyr, i enlighet med utmaningen hos Katrin.
Träna bandy, för första gången vid 43,5 års ålder... Hujedamig. Såg fram emot detta med skräckblandad förtjusning. Lätt pirrigt.
Vilket antiklimax när SMSet kom och det var inställt. Vad gör vi nu då? Termosarna då? Vad hittar vi på nu?


Tja, en får ju inte vara dum. Var planen mikroäventyr, så var det. På vägen hem körde vi upp på Bryggareberget i Karlskrona och spanade in stan by night. Barnen hade inte varit där på kvällstid innan. Det blåste halv storm, så det var sannerligen ett äventyr att gå ut ur bilen och ta några foton med mobilen.
Efter de kalla minuterna ute var det väldigt passligt att dricka varm saft från termosarna. En väldigt lyckad plan B.  Förresten, tror ni vi hade kommit ihåg att ta muggar med oss?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Plan B är alltid bra! Såg ut som en fin kväll.

Märta sa...

Åh är det det där berget där det ligger en restaurang på toppen? Oavsett så är det härligt med utsikten ovanför en stad på kvällen. Och med varm dryck i termosen i stormen måste det ha varit riktigt mysigt :-)

Nipe sa...

Katrin: Plan B är bra att ha :)
Märta: Ja, där ligger en restaurang på toppen!