torsdag 20 september 2018

Saker som...

Det får bli en liten lista idag tror jag. 

1. Saker som jag gör idag
Rensar papper, rensar svamp, tvättar, letar efter två ringar, dricker grön smoothie (råkade göra familjemängd istället för Nipemängd i morse).

2. Saker som jag ska göra imorgon
Åka lite buss, jobba och sen åka till metropolen Jämshög för att kolla på nattorientering.

3. Saker som jag ska göra i helgen
Jadu, det är ganska öppet på lördag faktiskt, så det blir väl renovera lite i sommarstugan och börja hösta trädgården.

4. Saker som jag saknar
Mina borttappade ringar! Jag har inte använt dom på väldigt länge, pga för små. Hur klassiskt är det egentligen? Man gifter sig i en kropp som man deffat ner lagom till bröllopet, sen kommer det en vardag och barn och man blir äldre och framför allt så tappar man deffen och samlar på sig en massa kilon till. Ringarna, nä de följer inte med den utvecklingen, haha, utan hamnar i nån låda eller runt halssmycket istället.
Mina trodde jag låg i en ask, men av en slump lyfte jag på locket förra veckan och döm om min förvåning när de inte låg där! De är puts väck borta! Ja, jag har letat. Som en besatt har jag letat ska ni veta. Både en och två och tjugo gånger. Jag har självfallet letat där det skulle vara lite naturligt att de hamnat ( i necessär, i annan ask, mm) men jag har även letat på lite mer otippade ställen som i förrådet, i garaget, i bilarna, i källaren, bakom möbler, i alla ljuslyktor mm.
Onödigt dyrt att slarva bort två guldringar, eller hur? Jag vågar inte riktigt räkna på hur många sköna pengar det är. Usch, ni anar inte hur dåligt jag mår av detta. Inte bara av värdet på dom, utan på att jag inte har nån koll, eller nåt minne av när jag såg dom sist. Hur länge har de varit borta? Ingen aning.

5. Saker som gör mig glad just nu
Svår fråga när jag just nu är lite nere överlag, av flera orsaker. Men jag blir glad av att jag och Silverräven renoverar ihop. Vi tillbringar ganska mycket tid tillsammans och det är väldigt skoj att jobba ihop (även om vi ju givetvis inte ler hela tiden). Fan vad trist vissa moment är  egentligen, men jag har gott sällskap. Blir också glad när barnen hänger på och hjälper till. Det är kul att skapa nåt ihop!
Vi plockade svamp tillsammans i veckan och det gjorde mig glad. En timme i skogen med riklig fångst av Karljohanssvamp, det piggade upp vår tisdag.

6. Saker som jag inte riktigt har koll på (haha mer än ringarna då)
Vi ska dra in kommunalt vatten och avlopp i sommarstugan och det ska till ett pumphus till det. Här känner jag att jag inte riktigt har koll faktiskt. Ska nog läsa på lite.

7. Saker som jag vill bli bättre på
Rehab. Det går bättre än tidigare, men jag vill hitta ett flow och en bra rutin. När jag väl gör det är det ju rätt skoj och ger ju effekt.

2 kommentarer:

Åsa och livet sa...

Hoppas verkligen att du hittar dina ringar!

Jag har visserligen bara en, men jag minns när den var borta. Tömde till och med dammsugarpåsen, utan framgång.

Hittade den sedan av en slump ovanpå en oinkopplad förstärkare. Hur den nu hamnat där.

Nipe sa...

Tack! Åh vilken tur att du hittade den. Jag har verkligen letat överallt nu...