söndag 14 juni 2009

Så här nära har vi aldrig varit...

Idag har vi varit på Föräldrargruppsträff. Spenderat eftermiddagen på en altan i den Blekingska obygden, tillsammans med ett gäng föräldrar och barn samt en ohygglig mängd kaffe och glass. Sämre kan man ha det, jajamensan!
Vi träffades på Mödravårdscentralens föräldrarutbildning sommaren 2002, när vi allihop väntade våra första barn. Tolv vuxna som fann varandra där och då i ett varmt konferensrum på en vårdcentral. Det sa liksom klick.
Nu, snart sju år senare, träffas vi fortfarande varannan månad hemma hos varandra. Alla har fått ytterligare ett barn, så nu är vi tolv vuxna och tolv barn på träffarna. Trångt och kaosartat, men oerhört trevligt!

Det som är det bästa med gruppen, är faktumet att alla är med. Både mammor och pappor. Oftast är det ju bara mammorna (och barnen) som fortsätter träffas i såna här grupper. Visst händer det att nån eller några fattas, det är ju oundvikligt. Garage ska byggas, segelbåtar ska seglas, jobb ska skötas och andra saker kommer mellan. Men på det stora hela är alla i gruppen oerhört måna om att träffas.
En gång var det en pappa som kom ensam, utan varken barnen eller frun. De var bortresta, men han var sugen på chokladboll och sällskap, så han kom ändå till allas vår glädje.

Enda sen starten har vi pratat om att vi skulle ha en "föräldrarträff", där inte barnen är med. Där vi vuxna kan äta kräftor, dricka kul-dricka och bete oss omoget i största allmänhet. Det har varit mycket snack, men lite verkstad. Idag satte vi äntligen ett datum för denna fest. Så här nära har vi aldrig varit...
Små sötingar i badet sommaren 2005

6 kommentarer:

segsliten sa...

Låter verkligen jättehärligt att ha fått ihop en sådan grupp med människor, lite avis faktiskt!:)
Kram ☺

Nipe sa...

Segsliten: Bland det bästa är också faktumet att vi är så otroligt olika allihopa, men gillar varandra ändå!

knaprig kaka sa...

Gratulerar till att ha lyckats pricka in genialisk personkemi! Och så många personer! Riktigt värdefullt.

Åsa! sa...

Fantastiskt att ni lyckats hålla ihop så länge!

Katinka sa...

Jamen vad kul! Tror att lite kuldricka och ett visst mått av omogen vuxenhet kan göra ännu mer under i en sådan grupp!

Nipe sa...

Katinka: ja, eller hur! Vi har ju pratat om detta så himla länge. Vi kommer förmodligen bli sketfulla och tjata hål i huvudena på varandra. Sen somna kl 22.00, haha.