fredag 1 maj 2009

Ingen hejd tydligen...

Snacka om flyt på motionsfronten just nu. Igår testade jag min födelsedagspresent från maken, en pulsklocka. Tog en joggingrunda/powerwalk byarundan runt. Konstaterade att jag har värdelös kondition. Minsta lilla jag joggade pep klockan och sa att jag ansträngde mig för mycket för fettförbränningens bästa. Jaha ja, då har vi lite att jobba på...

Idag tänkte jag vara motionsledig. Men nej då, nu verkar präktigheten slagit rot här. Satte fast Skruttafis påhängscykel på min och satte på cykelväskorna (som för övrigt är en födelsedagspresent till mig från maken fast för flera år sen och som inte blivit använda än). Därefter begav vi oss till Maxi, som ligger 4,5 km nerförbacke härifrån.
Handlade allt på listan, trodde jag, och sen packade vi in allt i väskorna och trampade hem. Ni observerade att det var nerför dit va? Vad händer då på hemvägen? Oh yes, uppför, svagt uppför med några större backar. Vi gick en hel del, några kilo mat extra i väskorna gör ju sitt till...
Nästan hemma inser jag att gurka stod på listan, men inte fasen fanns det gurka på mitt kvitto.
Hem och lasta ur maten, sen en extra runda till Konsum i byn. Kom hem och inser nu att lime och citronmeliss föll ur minnet nånstans vid mejeriavdelningen.

Men vilket motionsbegär jag har utvecklat?! Vart ska detta sluta? Håller det här i sig kommer jag ju se ut som en vinthund till slut.
Man kan ju alltid hoppas...

9 kommentarer:

Unknown sa...

Jag har stängt av pipet på min klocka. Måste kolla upp maxpulsen innan jag börjar lyssna på den, den väsnas lite väl mycket tycker jag...

Nipe sa...

Mialena: Jag tog bara de förinställda värdena som kommer fram när jag knappat in ålder etc. Är ju inte så värst tillförlitliga med andra ord. Ja, den pep som attan, lite irriterande... Ska nog höja maxgränsen lite...

Unknown sa...

Precis vad jag har gjort också, och jag har varit uppe i bra mycket högre maxpuls än vad jag tydligen "ska ha"! Lika bra att kolla upp tänkte jag, bara jag kommer åt en slalombacke att kuta uppför :)

Åsa! sa...

Med det minnet kommer du att ha toppkondis innan sommaren är slut:)

CharmKatti sa...

Haha1 Det man inte har i huvudet får man ha på cykeln...

a sa...

Roligt att läsa om motion... avslappnande... liggandes i sängbotten med dator i famnen;)
Kramizar:)
(välkommen igen hem till Nippertippan, fast på den positiva sidan)

Speja sa...

Vilket bra motionstrix. Det gäller bara att glömma sådant som man måste ha, som lördagsgodis och andra av livets absoluta nödvändigheter;)
Ha det fint!

Nipe sa...

Åsa:Ja, man får ju hoppas det! Eller så ger jag upp och tar bilen.
Mialena: testa maxpulsen låter jobbigt... det får nog vänta ett tag.
Katti: Det var ju ett bra ordspråk,haha.
Heidi: tackar tackar, välkommen tillbaka till bloggvärlden!
Speja: ja, jo, det gäller ju att glömma de där viktiga sakerna som man bryr sig om att cykla tillbaka efter. Tandkräm och kaffefilter göre sig icke besvär.

Unknown sa...

Var just därför jag väntat så länge... Behöver nån som står och skriker på mig att ta i ordentligt dessutom :)

Kaffefilter förresten - du menar att du skippar kaffet i nödläge? Svär inte människa! ;)