torsdag 24 september 2009

Bad mummy

Idag när barnen var på dagis respektive i skolan, passade jag på att vara stygg. Jag rensade bland deras leksaker. Slängde allt som var trasigt och udda. De flesta McDonaldsleksakerna fick följa med till tippen.
Bad mummy, baaaaad mummy.

Men j-klar vad skönt.

Hur gör ni andra? Låter ni barnen vara med, eller passar ni på när de inte är hemma?

10 kommentarer:

♥ Carina ♥ sa...

Ibland var dom med, men det rensades lite bättre när dom inte var med :)
Jag tror faktiskt aldrig det har hänt att dom saknat något som jag slängt bort.

Ann sa...

Rensar när hon är borta, men låter det ligga ett tag i förrådet. Saknas det inte inom en snar framtid, ryker det. Hon har en förmåga att ha järnkoll på obetydliga små ting, typ plastgem...
Kul blogg, förresten :-)

Osloskånskan sa...

Går det att ha dom med?

Nipe sa...

Carina: Nej, mina har nog aldrig heller saknat nåt.
Ann: Hej! Välkommen hit till min lilla plats i etern. Du är smart du, som mellanlagrar i förrådet... Det tål att tänka på. Jag rensar bara sånt som är sönder, för att med gott samvete kunna säga att jag slängt det, om hon undrar. Men om man mellanlagrar det, då kan man ju slänga annat också, tack för tipset!
Osloskånskan: Nä, jag tror inte det. Vi har försökt nån gång, men Skruttafis är så ostrukturerad och vill ha allt kvar, börjar rita mitt i allt etc.

Mamma J sa...

Samma här! Mitt mission idag!

Madlar sa...

Vara delaktiga? Aldrig i livet, då ska det sparas på allt skit! Rensar, lägger i pappåse som ställs undan någon vecka. Om det inte kommit tecken på saknad åker den i soporna. Gör faktiskt likadant med makens "varabraattha"plagg som är i trasor eller allmänt fula ;)

Nipe sa...

Madlar: Åhhhh, tack för det tipset!! Maken har nog fler meckar-kläder än vanliga kläder tror jag. Jag har klagat på detta och begärt att han rensar, det har bara gett att han har FLERA olika gömställen, haha.

Johanna sa...

Jag har ju inga barn, däremot en man som samlar på prylar...och jag rensar friskt när han inte är hemma!
För hans eget bästa naturligtvis ;-)

Nipe sa...

MammaJ: Visst är det roligt, eller?
Johanna: Ja, självklart är det ju för mannens bästa, synd bara att de inte delar uppfattningen så ofta... :-)

JoSe sa...

Helt klart Bra tips och idéer som kommer här! Jag låter dem vara med ibland, men det går lättare när de inte är med. Min senaste rensning i dotterns rum (där det finns mängder med sparade papper, teckningar mm) resulterade i en pappkasse full med papper och teckningar som jag tyckte gick att slänga.
Synd bara att jag gjorde misstaget att ta med mig henne till återvinningsstationen där hon fick tag i den påsen...
Resultat: hälften med hem igen...