tisdag 22 september 2009

Påtvingad vilodag

I går cyklade jag en rejäl runda med cykeln. Med kärran bakom såklart. Rundan sträckte sig till Maxi, nedför dit och uppför hem. På tillbakavägen var det alltså uppför, det var givetvis motvind och i kärran fanns juice, yoghurt, socker, toapapper, blöjor, smör, morötter och lite andra grejor. Tungt med andra ord. Nu är ju inte Nipe alltid en vis kvinna, så jag trampade på rejält, glad i hågen. Första lååånga sega backen tog jag av bara farten. Lycklig över att cyklat hela utan att gå tog jag nästa backe med. Sista stora backen gick jag dock i rask takt.
Därefter drog stora stressen igång. Det duschades, hämtades barn, handlades gympaskor, lunchades hos kompis med alla vilddjuren lekandes, kissandes, bajsandes, bråkandes i en salig röra. Efter den pärsen blev det riktigt körigt, vi lämnar det med att konstatera att det involverade två kissenödiga barn, en buss som nästan missades, en make med andan i halsen, två bilar som stod lustigt parkerade och en bilbarnstol som saknades. Efter detta krönte jag det hela med att gå en powerwalk i skogen i vansinnigt tempo med lika stressad kompis och Pillerill i barnvagnen. Nånstans där tog väl jag slut kan man säga.

Resten av kvällen försvann i soffan. Inte ens spikmattan kunde få ner mig i normalt läge igen.
Idag har därför varit vilodag. Tillbringade min lediga tid med att sova.
Den planerade powerwalken idag fick ställas in.

Så kan det vara. Man är tydligen inte immun mot stress bara för att man är ledig.

5 kommentarer:

♥ Carina ♥ sa...

*pust* lät en aning stressigt det där. Tur att det fick bli en vilodag idag.
Hoppas du får en lugn kväll också.
Kram

Osloskånskan sa...

Vilodagar är mumma för själen!

nillas liv på pinnen sa...

Jösses, efter den dagen skulle jag behöva ta ledigt en vecka!
Fattar faktiskt inte hur jag orkade när barnen var små.

Ylva sa...

Oj, det lät väldigt stressande. Själv ska jag till Göteborg och gå på bokmässan och kommer att bli stressad av allt jag vill se och göra och alla jag vill träffa.

Nipe sa...

Carina: Jag glömde dessutom en hel del av dagen inser jag nu, hade lite bestyr med en kasse kläder som i vild fart skulle hämtas och lämnas över hela stan. Men gårdagen var lugn och fin, nästan hela...
Osloskånskan: jo, det är sant!
Nilla: Nä, jag fattar inte heller hur man orkar ibland. Men nu börjar ju mina bli lite lättare, min kompis som har en på tre och en på 4 månader, hon går ju på knäna, huga.
Ylva: bokmässan låter ungefär som Ullared på en lönehelg vid höstlovet...