söndag 20 september 2009

Om att inte leva som man lär

I kväll har jag roat mig med att leka lite i köket, med assistans av kära maken. Äppelmosleken.
Ni vet - dela äpplen, koka, passera, sockra osv.
Allt tuffade på bra tills vi kom till momentet passera äpplena. Till mig hjälp hade jag Bosch hushållsmaskin med passertillsats.
Om jag nu gjort som jag borde, och läst den där manualen först, som nån stackars teknikinformatör på Bosch (eller valfri konsultfirma) slitit för att knåpa ihop, så skulle allt varit bra. Men jag gjorde som alla andra jag. Jag gjorde så där så att den stackars teknikinformatören tycker att jobbet suger. Jo, jag SKET i att läsa manualen först.
Om jag nu hade läst den först, så hade jag läst att man inte skulle dra åt den däringa skruven så hårt. Alltså inte dra den utav bara f-n, som ju jag just gjort. Då hade inte gummibussningen spruckit och allt hade varit bra.
Nu var inte allt bra. Det kom liksom mos på alla håll och kanter. Man kan säga att det blev mos av alltihop. Det var ju inte meningen.
Efter att ha kollat i den där manualen förstod vi att det var nåt som gått sönder.
Maken fiskade lite i moset och hittade delarna.
Det är nu, just nu, som vi är oändligt tacksamma över att Skruttafis är en pysslig tjeja. Grön metallictejp, jag säger bara det.
Så, trots att allt bara blev mos, blev det gôtt mos i alla fall...

10 kommentarer:

Osloskånskan sa...

Så gör alla norrmän också. Om det kan vara till nån hjälp.(förmodligen inte)

Unknown sa...

Va? Ska man passera äppelmoset? Det har ingen sagt till mig! Jag har bitar i mitt mos...

Evelina sa...

Hm... det är vekligen tråkigt att behöva läsa manualer... om de ändå gjordes lite roligare så kanske man hade haft lust och vett nog!

Anne Sandberg sa...

Det blir en gastric by pass !!! snart är livet som supertjock över phuuu va underbart =) Oj då e han lite kär ??? mysig kille ni har pratar alltid om en massa när ja kommer dit !! vi ses ha de gott

♥ Carina ♥ sa...

Ok, det blev mos när det skulle bli mos.
Men vilken tur att det löste sig och blev...mos.

Johanna sa...

Bruksanvisningar är för mesar (hävdar inte jag men mannen i mitt liv...)

anne sa...

Ja, vad ska man säga....Vi ska nog inte tro att vi vet allt (vi som nu faktiskt gör det)...;)

Speja sa...

Det gläder mig att höra att även du kan strunta i instruktioner ibland. Jag har haft dåligt samvete ända sedan jag skrev mitt inlägg om instruktionsallergi och det visade sig att jag inte var ensam om det...

Nipe sa...

Osloskånskan: Nä, jag tror nog hela världen är sån...
Mialena: Beror på vilket recept du har. I mitt ska man koka äpplena med allt utom blomfnas och skaft. Sen passerar man det och moset blir som mos man köper i konsistensen.
Evelina: Visst är det tråkigt att läsa manualer. Men det är ju dilemmat med manualer, att om de görs roligare, så blir det mindre trovärdigt. Hm, får nog skriva ett inlägg om det nån dag.
Carina:Ja, vilken tur vi hade! ;-)
Johanna: det är ju lite sant tyvärr.
Anne: Så sant. så sant
Speja: Du ska inte ha dåligt samvete för att du är mänsklig... :-)

Unknown sa...

Jag har inget recept alls, mer pappsens beskrivning om hur man gör. Kanske bara en tjockare variant av äppelkräm egentligen. Men jag ska nog plocka en hink på trädet utanför och göra "riktigt" mos tror jag.