onsdag 2 september 2009

Han är inte farlig....

Den meningen är jag trött på...
Idag när jag cyklade till dagis med Pillerill i cykelkärran, står det helt plötsligt en stor hund på vägen.
Pulsen ökar, dunk dunk dunk.
När jag kommer närmare, börjar den gå mot mig och morrar. DUNK DUNK DUNK!
Med blixtens hastighet är jag tolv år igen och står med min cykel på en dammig grusväg i Småland. Stel av rädsla kommer synen för mig, när hundarna inte alls "bara ville hälsa på mig". Minnet av det första hugget i vaden kommer på näthinnan.

Med den bilden framför mig hör jag mig själv, i nutid, säga som ett mantra:
- Ta bort den, ta bort den, ta bort den. TA BORT DEN!

Nu inser jag att jag förmodligen pratat med ägaren, nånstans i ögonvrån ser jag henna stå och röka i sin trädgård. Hunden, som till råga på allt tydligen heter Tyson, blir bortdragen av matte. Matte säger de berömda orden, som jag hört så många gånger:
-Han är inte farlig.

Det sa hundägaren till mig också, om de två hundarna som tuggade på mina ben, där på grusvägen i Småland. Lik förbannat så slet de sig från där de var fastbundna och sprang och mötte oss på vägen. Min kompis ignorerade de, men mig anföll de. De högg och högg och slutade inte förrän ägaren hörde att nåt var fel och kom springande.

Så den där kommentaren om att hunden inte är farlig, eller bara vill hälsa, eller är rädd för cyklar, eller bara vill leka - låt mig slippa den, tack.

4 kommentarer:

Osloskånskan sa...

Det där är RESPEKTLÖST!

Evelina sa...

Har man hund ska man ha den kopplad eller inhängnad på tomten! En hund kan få för sig vad som helst hur snäll den än är! Och det säger jag som hundägare :)

Mamma J sa...

Helt otroligt att hundägare fortfarande kör med det där mantrat! Har de inte lärt sig NÅGONTING?!

Hur många är det inte som är hundrädda eller helt enkelt bara inte VILL HA deras hundar uppe i ansiktet eller runt fötterna eller i vägen i allra största allmänhet. Farlig eller ej skitsamma! Hund? Ja. OK - ta bort!

Nipe sa...

Jag är lite kluven till det där med att ha hundar kopplade jämt och ständigt. I ett bostadsområde kanske man inte ska ha hunden lös om den gillar att morra på cyklar, om den inte nu inte är konstaterat folkilsk vill säga. Men det är just kommentaren att den inte är farlig som så knäpp. Nä, tro f-n att man inte skulle ha en FARLIG hund lös, eller? Sen är det heller aldrig nån som säger, oj är du rädd, jag ska ta hunden fort som fasen, utan de flesta tar det lugnt och går fram sakta och säger den magiska meningen, som tydligen ska lugna mig.
Jag har inget emot hundar, egentligen, många jag känner har hundar som är helt underbara, men jag är rädd.