tisdag 7 januari 2014

Tjugohundratretton i backspegeln, del 1

Jahapp, då var det dags att göra lite bokslut. Vad har jag gjort egentligen? Hmmm.

Januari: Tja, ingen kanonbra inledning på året. Den där 40-årskrisen hade mig i ett hårt grepp. I mitten av månaden sprang jag min andra deltävling i Nattcupen. Inlägget jag skrev efteråt är helt sant, men nu är det inte längre det jag skrev som är det jag minns mest. Det som etsat sig fast i mitt minne är den härliga tystnaden i skogen, den vackert singlande snön och den helt magiska bilfärden hem. Blöt men glad körde jag på den smala vägen genom den helt snötäckta skogen och på radion fick jag för första gången höra Lazarus med The Deer Tracks och radioprataren kommenterade låten med exakt samma ord som jag själv kände. Lycka, sådär mitt i januari. Blöt, kall, trött, svinstressad tillbaka till barnvakten - men samtidigt så harmonisk och lycklig. En känsla jag verkligen inte var bortskämd med. Ja, ni hör ju  - 40-årskris i högform.
Veckan efter var det nattcup igen med massor av snö och skitkallt väder, men jag lyckades att bara vara positiv, hela rundan runt.
Dagen efter drog vi till Idre, för säsongens andra skidsemester. Delad känsla - det kändes som lite överkurs att åka två gånger inom loppet av en månad, men samtidigt var mitt behov av detta enormt.
På vägen upp, åkte vi till Mörkret och funderade på att gå till Njupeskär. Väl vid Mörkret kom vi på bättre tankar och insåg att vädret verkligen inte var optimalt för detta. Vi nöjde oss med att titta lite runt Naturum och bordlägga planerna till senare under året.

Veckan i Idre var helt galet bra. Skidåkningen var helt fantastisk i Idres backar och kvällsåkningen i Fjätervålen bjöd på sedvanlig varm choklad, snabba folktomma backar och som bonus fick vi se 200 renar på vägen hem.
En dag åkte vi till Lofsdalen, alla utom mormor och Skruttafisan. Alltså denna dagen! Jag blir fortfarande nästan stum när jag ska beskriva den. Det går liksom inte. Det enda jag får ur mig är att det var en helt galet bra dag, men den var så himla mycket mer, men jag finner inte orden. Minnet av den dagen kommer jag alltid, alltid bära mig med och vårda ömt.

Oj, januari blev långt.

Februari turbostartade med en make på tjänsteresa och planering och genomförande av fest för 100 av orienteringsklubbens medlemmar. Med tillhörande uppträdande iförd kycklingdräkt. Dagen efter drog jag en lättnadens suck och blev tokförkyld.
Nattcup veckan efter och det var tungt, svårt och allmänt jäkligt. Sjukt nöjd med att bara komma i mål. Åkte till Malmö för att se Melodifestivalen och gottade oss på hotell. Sista dagarna i februari åkte jag lite skidor med barnen, med mest fika och minst skidspår. Sista februari var det dags för Nattcup igen och denna gången kom jag faktiskt inte ens sist i min klass.

Mars: Tävlingspremiär i Åhus, i snö. Sen hade vi två tyska tjejer hos oss, via ett skolprojekt. Det var en utmaning, eftersom de varken pratade engelska eller var särskilt sociala av sig. Nattcupen avslutades dagen efter ett massivt snöfall och det var mest en kamp mot all snö.

April startade med påsk och tävlingar tre dagar i rad. Första tävlingen var en stafett och jag blev blixtinkallad att springa i lag med en av klubbens världsmästare... Hoppla, hoppla vad nervös jag blev och sprang fel till första kontrollen. Det hela räddades av faktumet att ett annat lag stämplat fel, så vi kom tvåa!
Resten av april var det orientering, orientering och lite orientering till. Jajustja, jag fyllde lite år också, men firade det med orienteringstävling och go mat efteråt. Testade lite magsjuka senare och det är inget jag rekommenderar er...

I maj blev jag förkyld och det släppte liksom aldrig, fasen vad trist det var.
Vi åkte till min sysslings bröllop i Bayern och det var också en sån där helt galet bra resa. Underbara släktingar, god mat, hysteriskt fina berg, vackert bröllop och en väldig massa regn halva tiden.


Det där med regnet spelade mindre roll faktiskt, allt annat var så bra. Vi måste åka tillbaka dit snart, vinter eller sommar, skit samma vilket. Där finns ju så mycket kvar att se, göra och uppleva. Lite roligt: när vi satt på bröllopet och pratade med de andra gästerna så fick de nåt drömskt i blicken när de pratade om att de varit på besök här i Sverige. Åh, ni har det så fint i Sverige, typ. Ah men hallåååå? Här sitter vi mitt i ett vykort från Alperna och ni pratar om hur fint Sverige är!?

Juni: Vi tittade på rally på grusvägarna hemma i Småland. Vi köpte husvagn, frun i huset ångrade sig omedelbums och vi köpte helt sonika en vagn till. Lyckades med bedriften att sälja vagn 1 innan vagn 2 skulle betalas och dessutom sälja den dyrare än vi köpte den för. Slutet gott, allting gott och frun i huset har lovat att inte klaga på färgen på luckorna nån mer gång. Ja jisses. Midsommar på altanen. Lite tävling i slutet av månaden som gick åt fanders totalt. Det tokregnade och jag sprang som en vilsen höna ungefär.

Inga kommentarer: