söndag 11 oktober 2009

Köksbestyr

Vi knådar och bakar. Sakta tar kakan form. Renoveringskakan. Köksritningarna är i stort sett klara sen länge, men nu koncentrerar vi oss på tvättstuga och hall. Hur stort ska vårt lilla utbygge bli? Hur stor behöver tvättstugan egentligen vara?
Den största frågan för dagen är om vi ska passa på att byta till vattenburen värme, i alla fall på nedervåningen. Vi vill gärna ha golvvärme i kök, hall och tvättstuga. Golvet på halva undervåningen ska ändå rivas ut, kanske är det läge att konvertera nu då? Eller?
Klurig fråga, det går åt lite kaffe och kakor för att komma vidare tror jag.

Just nu blundar vi lite för det verkligt stora problemet, bygglovet. Vi har i vår del av samhället en väldigt knepig detaljplan, som säger att vi bara får bygga ett visst antal kvadratmeter av tomten, oavsett tomtstorlek. Så vi med våra 5300 kvm får bara bebygga lika mycket som grannen som har 600 kvm tomt. Vi har redan överskridit vår gräns, när förra ägaren byggde garaget. Dessutom har vi en militär anläggning i närheten, som också kanske ger oss restriktioner. Men som sagt, den dagen det bekymret. Just nu bakar vi kaka i köket, renoveringskaka. Kaffet är trattat, så tjingeling!

9 kommentarer:

Anonym sa...

Tänk att restriktioner finns det gott om i detta avlånga land..minskar & hämmar ibland. Tur att det finns kaffe att trösta sig med...Kram Milla.

Lusamusa sa...

Åh vad jag avundas era ambitioner! Vi kommer liksom...ingenvart med våra planer.

Nipe sa...

Milla: Kaffe och chokladbiskvi kan ibland nästan väga upp en militär restriktion...
Lusamusa: Tja, fast vi har varit fast i det här hjulspåret länge nu, så nu är det på tiden att vi kommer lite framåt!

KaosJenny sa...

Uhm, det är lättare, godare och roligare att baka än att renovera även om renoveringar förstås är lite mer beständiga...

Nipe sa...

KaosJenny: Å tänk hur underbart det blir att baka i ett nyrenoverat kök... :-)

Evelina sa...

Åh nytt kök! Suck får nog vänta i hundra år på det för det blir inte nytt förrän trappan flyttas! Varför ska det vara så komplicerat ocg dyrt? Om ni målar utbyggnaden i kamoflagefärg så kanske ingen ser det? ;)

Nipe sa...

Evelina: Bra tips! Fast har jag otur kommer det då ett halvt kompani instövlande i tron om att vår tvättstuga är deras Marka eller nåt...

Evelina sa...

Men du Nipe... om det skulle komma ett helt kompani till dig så skulle du nog kunna få dem att uföra allehanda sysslor till dig om du blinkar med ögonfranarna! ;)

Nipe sa...

Evelina: Du är klok som en bok!!! Att jag inte tänkt på det :-)