tisdag 18 mars 2014

Surdegar

Läste i Vi i Villa om surdegar. Inte de där som blir gott bröd utan de där som aldrig blir gjorda.
De där listerna  som aldrig kommer upp, eller den där tentan som år ut och år in ligger kvar på Att-göra-listan.
Har ni såna?
Ja, tänkte väl det. Tror nog att alla har surdegar. Jag är självklart inget undantag.
Just nu har jag lite stiltje på jobbet. Så med andra ord har jag just nu lite tid till att bearbeta surdegarna. Hm... men det måste ju finnas ork och lust också. Ork finnes, men lust... jag jobbar på det.
Alldeles strax ska jag bege mig på en liten fixarrunda och i alla fall fixa fram material till några av projekten.
Köpa fix och fog till de där kakelplattorna som ska upp i badrummet.
Köpa jord för att plantera om blommorna.
Gå in på banken och flytta några aktier som min gamla arbetsgivare inte längre vill hysa åt mig ( det är ju trots allt 1,5 år sen jag slutade).

Vidare ska jag så snart lusten infinner sig, installera InDesign på jobbdatorn och lära mig det. Installera OCAD på min hemdator så jag kan lägga de där orienteringsbanorna som jag planerat länge nu. Skriva ett gäng med protokoll som jag ligger efter med.

Listan är lång.

Bäst att gå och fika lite först.
En surdegsmacka kanske?

3 kommentarer:

Lina sa...

Uj uj uj, min sura lista blir bara längre...

Indesign, kul!
Hör av dig om du stöter på patrull, det är där jag lägger merparten av mina vakna timmar.

Nipe sa...

Lina: How about en grundkurs? :) Jag kan verkligen ingenting i det programmet. Har hyfsad koll på Illustrator och Powerpoint kan jag också bra så jag inbillar mig att jag inte har så stor tröskel in i InDesign. För jag är väl inte helt ute och cyklar när jag inbillar mig att InDesign är en avancerad blandning av dessa två? Nån bra gratiskurs på nätet du kan rekommendera?

Lina sa...

Jadu.
Om du kan Illustrator kommer du att känna igen vissa verktyg och lite "tänk". (När det gäller PP vet jag inte, för det har jag aldrig jobbat i). Men det är inte riktigt samma sak ändå. Tror att man måste ta sig över "tröskeln", sen kommer det att gå av sig självt. (Har du redigerat förut? Quark?) Generellt väldigt klent med gratiskurser på nätet, tror jag. Bok är nog bättre. Eller om Adobe har något nätbaserat. Eller telefonakuten i Falun :)